Zaterdagavond vond de vijfde editie plaats van Miss Exclusive in de Capitole te Gent. Miss Exclusive behoort inmiddels tot één van de grootste Miss verkiezingen van ons land. Uit meer dan 1500 inschrijvingen werden 17 kandidates gekozen. Zij zouden strijden voor het felbegeerde kroontje van Miss Exclusive 2015 en als opvolgster van Emily Vanhoutte ons land vertegenwoordigen als het Meest Exclusieve Meisje. De grote finaleshow werd live uitgezonden op de nationale televisie. De presentatie werd eveneens verzorgd door een Miss, zijnde Els Tibau.

De finaleshow van Miss Exclusive 2015 kon rekenen op een grote belangstelling, met een goed gevulde Capitole als maatstaf. De show ging van start met een korte voorstelling van de kandidates en de juryleden. Tot deze laatste groep behoren nog enkele Missen, namelijk Joke Van de Velde (Miss België 2000), Stephanie Meire (Miss België 1993), Nele Somers (Miss Belgian Beauty 2008), Annelien Pauwels (Miss Exclusive 2011) en Emily Vanhoutte (Miss Exclusive 2014). Daarnaast tekenden ook acteurs Guy Van Sande en David Cantens present en als extra beauty’s, fotomodel Kim Engelbosh en presentatrice Noa Opdebeeck. Met een uiterst ervaren jury en schitterende kandidates, kon het spektakel en de strijd beginnen.

Tijdens een aantal sterke choreografieën en prachtige defilés konden we de dames bewonderen in o.a. enkele glitterpakjes, een fel roos kortgerokt kleedje of een hoedencollectie van Lady Jo. Met de gepaste titelsong ‘Dreamgirls’ werd de eerste ronde stijlvol afgesloten en werden de eerste zeven meisjes naar huis gestuurd.

Het tweede deel ging van start met een bikinidefilé in Banana Moon strandmode. De kandidates zetten hun meest verleidelijke poses voor om zo de jury te overtuigen van hun charmes. Meer overtuigingskracht was er nodig bij de vragenronde van de jury, waarbij de meisjes individueel een vraag van een jurylid voorgeschoteld kregen, welke ze zo goed mogelijk trachtten te beantwoorden. Na de Italiaanse mode van Patrizia Pepe werd er opnieuw afscheid genomen van vijf dames.

De vijf finalisten maakten niet alleen kans op het felbegeerde kroontje, maar de nieuwe Miss Exclusive zou tevens het gezicht worden van maar liefst 12 nationale topmerken en 64 partners. De Fiat 500 en een bed met een royaal bedrag, maakten het prijzenpakket compleet.

In het thema van de Moulin Rouge gaven de vijf finalisten het beste van zichzelf tijdens een fantastische act. Voor de laatste, en wellicht de meest beslissende, vragenronde van de avond werden de dames gekleed in een jurk uit de collectie van Natthida. Om het spektakel in schoonheid af te sluiten, paradeerden de meisjes in lingerie van Enjoy. De slotshow werd voorzien door een gastoptreden van Kate Ryan.

De moment suprême was aangebroken voor de officiële uitreiking van de podiumplaatsen van Miss Exclusive 2015. Elizabeth Dwomoh werd gekroond tot het Meest Exclusieve Meisje van België en de nieuwe Miss Exclusive 2015, met aan haar zijde als eerste eredame Axelle Stratsaert en als tweede eredame Amy De Paepe. Proficiat! (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: