Explode / Boalis is de nieuwe single van Elias’ debuutalbum. Bloomed > Exploded verschijnt in Maart, maar Elias deelt nu dus nog een indrukwekkende nieuwe song, het is meteen ook de laatste release op Unday Records dit jaar.

Elias zet de toon met een mysterieuze donkere groove en probeert met spaarzame woorden de tijdsgeest te vatten. ‘Alles herhaalt zich. Op het meest cruciale moment in de geschiedenis van de mensheid staan we op het punt dezelfde fouten te maken.’ Explode / Boalis is het eerste nummer dat tot stand kwam en is met haar klankenpalet en ritmiek de blauwdruk van Elias’ eerste langspeler.

Elias Devoldere is al jaren een belangrijke spil in de Belgische jazz, instrumentale en alternatieve scene, als drummer van Nordmann, Hypochristmutreefuzz, John Ghost en SUWI om er maar enkele op te noemen. Daarnaast schreef hij muziek voor theater en dansvoorstellingen. In 2021 verscheen zijn eerste echte solowerk in de vorm van de op lof onthaalde debuut EP ‘Kaiku’. Op zijn debuutalbum Bloomed > Exploded toont hij zich nu dus als songschrijver, als zanger en multi instrumentalist, als producer en als frontman. Hij neemt zelf het grootste deel van de instrumenten voor zijn rekening, zijn all-star band (met leden van Sophia, SUWI en Nordmann) mocht de songs verder inkleuren. Bruno Ellingham, die eerder werkte voor Massive Attack, Spiritualized en Portishead, tekende voor de mix.

Luister HIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over