De laatste song die we mogen delen in aanloop naar het debuutalbum van Elias is ‘If You Think You Can Win’. Na enkele donkere en broeierige nummers laat Elias wat licht binnen met deze aanstekelijke korte track.

“What comes around goes around… Je kunt anderen en jezelf een tijdje misleiden, maar uiteindelijk zullen mensen je doorzien en zal de waarheid zegevieren. Voor mij is dit de triomfantelijke soundtrack van karma, direct nadat het je heeft geraakt”, zegt Elias over de betekenis van de songtekst.

'If You Think You Can Win' illustreert in de eerste plaats Elias' veelzijdigheid als artiest. Het toont zijn talent om zowel onheilspellende als introspectieve stukken te creëren, maar ze te combineren met energieke grooves en ritmes.

Elias Devoldere is de drummer in bands als Nordmann, Hypochristmutreefuzz, Suwi, Robbing Millions en John Ghost. Na een ep, Kaiku, die afgelopen zomer uitkwam, is “Bloomed > Exploded” zijn debuutalbum als soloartiest. Naast schrijven en zingen componeerde, speelde en produceerde hij het grootste deel van de tien nummers zelf. ‘Alles bloeit’, verklaart hij de titel van zijn eerste album. ‘Totdat het ontploft en er iets anders uit kan groeien’. In dit geval is die cyclus een intiem coming-of-age-album geworden met ongrijpbare sferen, scherpe melodieën en inventie.

Luister HIER

LIVE
  • 13/4, VierNulVier, Gent
  • 23/4, Trix, Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over