De Brusselse Elia Rose debuteerde eind 2019 met een eerste single in eigen beheer en is nooit gestopt met schrijven van nieuwe nummers, terwijl ze 100% zichzelf blijft en dus al eens tegen de heersende verwachtingen ingaat.

Sprankelend, grappig, oprecht, innemend, Elia gaat volledig uit van haar eigen kitscherige en totaal gestoorde universum. Haar feel good popmuziek gecombineerd met haar vranke 'girl next door' kantje. De retro synths, de glitter, de eighties. DIY ... Elia heeft ook een zeer sterk visueel universum. Ze maakt vaak geschifte clips (cfr haar cover van Queen - Another bites the dust, of "Love is all I need"), waarbij ze haar hart legt in al wat ze doet.

Deze voormalige deelneemster aan The Voice WL heeft haar weg gevonden en brengt op 14 mei eindelijk haar 6-track EP, "Love is all I need", uit - geflankeerd door een opgemerkte clip voor 'Oh My'.

Nu uit: clip "OH MY!"

Toen Elia Rose Oh My! schreef, dacht ze duidelijk aan 'solo sex' alvorens te bedenken dat "jezelf plezieren" een miljoen dingen kan omvatten. Dat is wat ze in deze clip probeert uit te drukken: duiken in een gigantische verse slagroomtaart, tijd voor zichzelf nemen, in bed hangen, dromen... De clip van Oh My! surft duidelijk richting climax maar altijd blijft de persoonlijke toets van Elia Rose duidelijk herkenbaar: fun, eigenzinnig en creatief.

Het is dus op een retro en speelse popsound dat Barbie, toch een beetje bescheiden, door de lucht vliegt, in slagroom zwemt of in bubbelbad rolt, de keytar bespeelt en naar ons knipoogt. In deze erg beperkte periode van lockdown maakte en regisseerde Elia Rose haar clip geheel zelf, in haar bubbel van 1, met Barbie als knuffelcontact. De uitdaging was om beweging te creëren met deze pop (die eigenlijk een stijve hark is) en er tegelijkertijd een flinke dosis ironie aan toe te voegen. Totaal budget van de clip: 12 €.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over