Voor elf voormalige Junior Eurosong-finalisten worden de komende weken wel heel bijzonder. Presentator Ben Roelants geeft hen de opdracht om hun eigen popconcert te organiseren. Dat doen ze onder begeleiding van artistiek leider Frank Van Laecke en een team van coaches. Vanaf zondag 10 februari, acht afleveringen lang, volgt de docureeks ‘KetnetPOP de making-of’ de kinderen bij de voorbereidingen. Kers op de taart wordt het KetnetPOP-concert tijdens de paasvakantie in de Zuiderkroon.

KetnetPOP: de making-of
Thor, Yuri, Nicolas, Max, Matt, Jess, Emma, Bab, Melissa, Mijn Broer en Ik: stuk voor stuk hebben deze kinderen de voorbije drie edities van Junior Eurosong hun talent bewezen. Samen krijgen ze nu een bijzondere opdracht die hen op het lijf geschreven is. Onder het motto ‘samen sterk’ bundelen ze de krachten om een echt popconcert op poten te zetten. Een concert voor en door kinderen, want in alle aspecten van het concert en de voorbereiding spelen zij de hoofdrol. De voorbereidingen gebeuren tijdens de krokusvakantie vanuit het ‘Land van NY’, waar de kinderen een week lang logeren bij Jos en Bieke, gastouders van dienst. En natuurlijk staan de kinderen er niet alleen voor. Artistiek leider Frank Van Laecke leidt alles in goede banen, samen met een team van coaches. Zo is Miguel Wiels de muziekcomponist. Eric Baranyanka van de Ketnet Band polst geregeld naar de vorderingen en de ervaringen van de groep.

KetnetPOP: het concert
Het resultaat van alle inspanningen en teamwerk zal live te zien zijn op 4, 5 en 6 april in de Zuiderkroon. KetnetPOP wordt een feel good popconcert, en geeft Ketnetters de gelegenheid om naar een echt popconcert te gaan, helemaal op hun maat georganiseerd én Ketnet approved – zodat ook de ouders met een gerust hart hun kroost naar dit concert laten gaan. De voormalige Junior Eurosongfinalisten

brengen er naast al gekende Junior Eurosong-liedjes ook een aantal nieuwe nummers en een groepslied, gecomponeerd door Miguel Wiels. Op het podium zullen ze live begeleid worden door de Ketnet Band. Ook naast het podium houden kinderen de touwtjes in handen: van kaartjes scheuren tot de vestiaire en security, kinderen zijn de baas bij KetnetPOP.

Het project
De wereld van Ketnet reikt zover als de leefwereld van kinderen, en die blijft niet beperkt tot het televisiescherm. Met KetnetPOP trekt Ketnet zijn waarden nu ook door naar concertbeleving: een spannend muzikaal avontuur, een uitdaging op maat van de kinderen, in een veilige en vertrouwde sfeer. Het motto van KetnetPOP is niet voor niets ‘samen sterk’: een sterke teamgeest en creatieve ideeën zijn de troeven om er een geslaagd concert van te maken en vriendschapsbanden te smeden.

De begeleiders
De kinderen worden bijgestaan door een ervaren ploeg, een team van experten en coaches.
Artistiek leider: Frank Van Laecke
Producenten: Ben Vetters, Koen Hendrickx
Muziekcomponist: Miguel Wiels
Zangcoach: Daniel Climan
Danscoach: Ingrid Coppieters
Productiecoach: Bruno Van Heystraeten
Stylisten: Joëlle Meerbergen/Nadine Moons

De kids
Deze kinderen, uit de vorige edities van Junior Eurosong, stappen mee in het avontuur van KetnetPOP.
Matt - ‘De allermooiste van de klas’ (Eurokids 2005)
Max - ‘Voor eeuwig’ (Eurokids 2005)
Jess ’n Emmy - ‘Een gevoel’ (Eurokids 2005)
Melissa - ‘Hé jij’ (Eurosong for kids 2006)
Nicolas – ‘Ik wil je nooit meer kwijt’ (Eurosong for kids 2006)
Thor - Tocht door het donker’ (Eurosong for kids 2006)
Yuri - ‘Ik doe alle dingen’, toen met zijn groep Attic (Eurosong for kids 2006)
Bab - ‘Laat me gerust’ (Junior Eurosong 2007)
Mijn broer en ik - alias de broers Toon en Arnoud - ‘Knallen’ (Junior Eurosong 2007)

KetnetPOP de making-of, vanaf zondag 10 februari om 10 uur, acht weken lang. Herhaling vanaf zaterdag 16 februari om 9.20 en 19.05 uur.
KetnetPOP het concert op 4, 5 en 6 april in de Zuiderkroon te Antwerpen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: