De winnaars van de European Festival Awards (EFA) voor 2019 zijn bekend. Onder meer Electric Castle valt in de prijzen. Het Roemeense festival mag zich dankzij de vakkundige jury en vele stemmen van internationale festivalfans ‘Best Medium-Sized Festival’ van Europa noemen.

De awards werden tijdens Eurosonic Noorderslag 2020 in Groningen uitgereikt. Na zeven jaar op rij de EFA shortlists te hebben gehaald, sleept Electric Castle dit jaar de prestigieuze titel van beste middelgrote festival in de wacht. Het festival laat daarmee een stevig rijtje concurrenten achter zich, waaronder Down The Rabbit Hole, Melt Festival, Pohoda Festival en Balaton Sound.

Momenteel maakt de organisatie zich op voor de 8e editie van Electric Castle, die van 15-19 juli plaatsvindt in en rondom het historische Bánffy Kasteel nabij Cluj-Napoca. Onder andere Twenty One Pilots, Foals, The Neighbourhood, ZHU, Rezz, Fisher en Floating Points prijken reeds op de line-up.

Net als vorig jaar onderscheidt het festival zich deze zomer weer met een uitgebreid New Media programma. Hierbij krijgen toonaangevende kunstenaars de kans hun unieke tech-kunstprojecten en lichtinstallaties tentoon te stellen. Deze zomer zullen onder meer Robert Henke, James Clar en Claire Hentschker de historische locatie in een futuristisch sprookjeslandschap transformeren.

Ook kondigt de organisatie belangrijke veranderingen aan. Zo belooft het festivalterrein 30% groter te worden en krijgt de camping een make-over met vele nieuwe faciliteiten en ervaringen die voor een festival-in-een-festival moeten gaan zorgen.

Vijfdaagse tickets voor Electric Castle 2020 zijn te koop voor 115 euro.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: