Elbow komt naar Paleis 12

Met het pas uitgebrachte ‘Live At Jodrell Bank’ en ondertussen ook alweer een zesde studioalbum in de maak (wordt in de winkelrekken verwacht op 10 maart) is het Britse vijftal een grote aanwezige in de actualiteit. En dat zal ook nog een tijdje zo blijven, want Elbow kondigt vandaag ook zijn terugkeer naar het podium aan, met onder andere een Brusselse passage op 14 juni 2014!

Uniek, authentiek en gezegend met een uitzonderlijk talent heeft Elbow zich weten plaatsen tussen de grootste bands in de internationale muziekscene. Ze hebben een enorme indruk gemaakt met hun meeslepende, intelligente en zelfs stoutmoedige stijl. Maar natuurlijk ook met hun live optredens die keer op keer muzikale voltreffers zijn, of het nu gaat om een zaalconcert (AB, Vorst Nationaal, Lotto Arena) of om een festivalperformance (herinner u de onvergetelijke passages op Rock Werchter in 2011 en 2012).

Guy Garvey, Richard Jupp, Craig Potter, Mark Potter en Pete Turner groeien samen op in Manchester. In 2001 brengt de formatie een eerste album op de markt. ‘Asleep In The Back’ is meteen goed voor een Mercury Prize-nominatie en groeit uit tot een enorm succes in de Verenigde Staten. Met opvolgers ‘Cast Of Thousands’ (2002) en vooral ‘Leaders Of The Free World’ (2005) wordt het aanzien van de groep nog versterkt. Met stemmige muziek, een uniek geluid, sterke teksten, oog voor detail en met Guy Garvey, een zanger en eersteklas leider, heeft Elbow alle elementen in huis om het ver te schoppen. Het is dan ook maar een kwestie van tijd tot de band doorbreekt bij het grote publiek. En die doorbraak komt er in 2008 met de release van het fantastische ‘The Seldom Seen Kid’. Elf krachtige nummers die zowel het publiek als critici helemaal omverblazen. In 2011 komt hun vijfde studioalbum ‘Build A Rocket Boys!’ uit, een plaat die opnieuw getuigt van een groot talent voor innovatie en lyriek. In datzelfde jaar ontstaat er een grote magie tussen Elbow en het Belgisch publiek dankzij een briljante set op Rock Werchter waar nog steeds over gesproken wordt! De band brengt onder meer een fenomenale versie van “Lippy Kids”, die kort daarop ook als single wordt uitgebracht.

Vandaag kondigt Elbow trots de komst van een zesde album aan, in maart 2014. Alvorens ons daarover meer details te geven, laat de band alvast weten een exclusief Belgisch concert te zullen geven op 14 juni in Paleis 12, Brussels Expo! Een langverwachte hereniging met hun publiek, om intens te koesteren! De voorverkoop start op vrijdag 6 december om 9u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Elbow
Datum: 
Zaterdag 14 juni, 20u
Locatie: 
Paleis 12, Brussel

Reservatie:

0900 2 60 60
Meer over