Vandaag werden voor de negende keer de winnaars bekendgemaakt van de Diamond Theme Park Awards, een jaarlijkse online poll over Belgische en Nederlandse attractieparken en dierentuinen. De Efteling sleepte de meeste awards in de wacht en mag zich onder meer ‘het beste park van Nederland en België’ noemen. Daarnaast is de Efteling ook verkozen tot ‘meest kindvriendelijke park’ en werd Symbolica uitgeroepen tot ‘de beste attractie’ van de Lage Landen.

Naast de prestigieuze award voor Beste Attractiepark ontvangt de Efteling nog zeven andere Benelux-prijzen. Een overzicht van alle Diamond Theme Park Awards voor de Efteling:

  • Beste attractiepark van Nederland en België;

  • Meest kindvriendelijke attractiepark van Nederland en België;

  • Beste attractie van Nederland en België (Symbolica);
    (Onride filmpje van Symbolica - Dit is volgens de Diamond Theme Park Awards de beste attractie van Nederland en België: https://youtu.be/95PBLcebK0M);

  • Beste waterattractie van Nederland en België (De Vliegende Hollander);

  • Beste restaurant van alle parken en dierentuinen in Nederland en België (Polles Keuken);

  • Beste personeel van alle parken en dientuinen in Nederland en België;

  • E-award voor beste website, social media en app van alle parken en dierentuinen in Nederland en België;

  • Mooiste park van alle parken en dierentuinen in Nederland en België.

Op Europees niveau behaalt de Efteling een tweede plaats in de categorieën Beste Attractie (Symbolica) en Leukste Overnachting van Europa, en een derde plaats in de categorie Beste Themapark van Europa.

Coen Bertens, Directeur Park Efteling: “De Efteling is een plek voor iedereen waarbij wij iedere bezoeker een betoverende dag willen bieden. Als doorwinterde parkliefhebbers de Efteling ‘het beste park van Nederland en België’ noemen en Symbolica ‘de beste attractie van Nederland en België’, dan is dat natuurlijk een pluim voor het harde werken. Daarbij spelen de medewerkers van de Efteling een grote rol en het doet ons veel plezier dat ook de bezoeker dat merkt en op prijs stelt.”

De winnaars van de Diamond Theme Park Awards werden bepaald door een vakjury en meer dan 46.000 liefhebbers van attractieparken uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux, met meer dan vijf miljoen bezoekers in 2017. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang. Voor informatie of overnachtingen: tel. 0031 416 537 777 of www.efteling.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over