Een nieuwe prijs voor Beste Europese Fictieserie gaat naar auteurs/regisseurs Achim von Borries, Henk Handloegten en Tom Tykwer.

Ter gelegenheid van de 32e European Film Awards op 7 december introduceert de European Film Academy een nieuwe prijscategorie: de European Achievement in Fiction Series Award (Prijs voor Beste Europese Fictieserie). In haar eerste editie wordt de prijs uitgereikt aan auteurs/regisseurs Achim von Borries, Henk Handloegten en Tom Tykwer voor BABYLON BERLIN.

Met deze prijs wil de European Film Academy hulde brengen aan een baanbrekende serie, die een meeslepende en nauwkeurige weergave biedt van de politieke en sociale werkelijkheid in Berlijn in de jaren 1920. BABYLON BERLIN schetst een beeld van de cruciale politieke en sociale ontwikkelingen van de Weimarrepubliek op verschillende maatschappelijke niveaus, gezien door de ogen van een rechercheur.

De European Film Academy introduceert deze nieuwe categorie om de veranderingen in het filmlandschap te weerspiegelen en om bepaalde verdiensten van Europese fictiereeksen wat meer in de kijker te plaatsen. Zoals EFA-voorzitter Agnieszka Holland opmerkt: "Voor jongere generaties zijn series een veel populairdere format dan bioscoopfilms en als we relevant willen blijven voor ons publiek, moeten de EFA's dat weerspiegelen."

Achim von Borries, Henk Handloegten en Tom Tykwer zijn eregasten bij de uitreiking op 7 december in Berlijn om hun prijs in ontvangst te nemen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: