Belgische coproducties ANNETTE en TITANE geselecteerd!

Met trots kondigt de European Film Academy het tweede en laatste deel van de selectie van langspeelfilms aan. Daar komen dus nu nog dertien nieuwe films bij.

De pandemie met al haar restricties en de gewijzigde data van verschillende belangrijke Europese filmfestivals, hadden een enorme impact op de de finale selectie van de langspeelfilms. Vorige jaren waren de veertig films immers al al lang aangekondigd door de Academy. Met de nieuwe dertien films, die bij de lijst worden gevoegd, is de selectie volledig. De films werden geselecteerd door een commissie, bestaande uit de Raad van Bestuur van de European Film Academy en uit genodigde experts zoals Kevin Chan (distributeur / UK), José Luis Cienfuegos (festivalprogrammator / Spanje), Tine Klint (sales agent / Denemarken), Georgette Ranucci (distributeur / Italië), Mira Staleva (distributeur, festivalprogrammator / Bulgarije) en Ira von Gienanth (distributeur / Duitsland).

Ontdek hier de selectie.

Belgische coproducties ANNETTE van Leos Carax (Scope Picture, Wrong Men) en TITANE van Julia Ducournau (Frakas Productions) worden geselecteerd, samen met THE WHALER BOY / KITOBOY van Philipp Yuryev (Man’s Films) en ALL-IN van Volkan Üce (Timescapes, Magellan Films, Onomatopee Films, met VRT).

De komende weken kunnen de ruim 4.000 leden van de European Film Academy de 53 geselecteerde films bekijken en stemmen op de nominaties in de categorieën European Film, Regisseur, Acteur, Actrice en Scenarist. De nominaties worden dan op 9 november 2021 bekendgemaakt tijdens het Sevilla European Film Festival in Spanje. Een achtkoppige jury zal beslissen over de prijswinnaars in de categorieën European Cinematography, Montage, Production Design, Costume Design, Make-up & Hair, Original Score, Sound en Visual Effects.

De 34ste European Film Awards vindt plaats op 11 december 2021 in Berlijn.

Meer informatie over de volledige lijst van de films en de volledige lijst van de award categorieën vind je hier: www.europeanfilmawards.eu

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: