Stephen Kelly, frontman en songwriter van de rockband Raglans uit Dublin, begint aan zijn eerste solo-avontuur. Vorige week bracht hij mini-album Home Brew Volume 1 uit. Een mooie eerste binnenkomer voor de energieke Ier. En hij is van plan door te beuken! Wat kunnen we allemaal verwachten?

De lockdown heeft ons allemaal de tijd gegeven om na te denken over wat we willen. "Laat ik maar eens wat solo gaan doen", moet Stephen Kelly hebben gedacht. Vanaf 2011 actief in rockband Raglans, gaat de songwriter nu voor het eerst solo aan de slag. Dit betekent trouwens niet einde verhaal voor Raglans. Integendeel zelfs!

Songs vanuit huis gebrouwen tijdens de lockdown
In december bracht hij al eerste single 'Pile Up' uit, die binnen een maand voor meer dan 6.000 Spotify streams zorgde. 5 januari werd het hele mini-album gelanceerd. Het telt zes zeer uiteenlopende nummers en is getiteld 'Home Brew Volume 1'. Om letterlijk te vertalen: het is een verzameling van songs die vanuit huis zijn gebrouwen, tijdens de lockdown. Dit deed hij in samenwerking met mixing engineer Eamonn Conway (eveneens Raglans, The Scratch, Sorcha Richardson en Otherkin). Uiteraard Covidproof, beiden in hun eigen woning.

Het mini-album is 'slechts' een onderdeel van nieuw geschreven en zelf geproduceerd materiaal. Het is een verzameling van nieuwe nummers en nog niet eerder uitgebrachte bonusopnamen. Zoals de 'Volume 1' vermelding doet vermoeden, is Stephen ook zeker van plan door te gaan met een Home Brew Volume 2. Dit staat voor maart gepland, voordat hij aan live shows, verdere releases en tours met Raglans begint. Maar dat is nog toekomstmuziek. Deze Volume 1-editie van zijn thuis gebrouwen brouwsel is zeker het luisteren waard!

Luisteren & Recenseren
Luisteren kan via

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over