Het einde is in zicht! Ook dit jaar neemt Leffingeleuren met verve de rol op zich van seizoensafsluiter. Het laatste zomerfestival van een lange drukke zomer. Met Trentemöller en Wovenhand zijn twee van de internationale headliners bekend.

Trentemöller is de band van dance-producer Anders Trentemöller (‘Moan’). Verwacht je aan een visuele trip ondersteund door electronica en krautrock. Wovenhand is de band van voormalig Sixteen Horsepower-voorman David Eugene Edwards. Hij serveert een unieke combinatie van folk, bluegrass, gothic rock en postpunk, momenteel snediger dan ooit.

Met Woods uit Brooklyn halen we één van de spannendste folkbands naar Leffinge, al moeten we zeggen dat ze ook stevig kunnen rocken en behoorlijk psychedelisch uit de hoek kunnen komen. The Dalta Saints uit Nashville zijn een stuk klassieker maar hun mix van blues, swamp, soul en funk zal iedereen aan het shaken krijgen. Net zo voor Bombino, de Nigerese desertblues man die zijn laatste plaat opnam met Dan Auerbach.

Een eerste lichting Belgen mag natuurlijk ook niet ontbreken. Mauro brengt met zijn naar zichzelf genoemdeGRUPPO DI PAWLOWSKI knallende rock ‘n roll met een serieuze hoek af. HET ZESDE METAAL speelt een exclusief festivaloptreden op Leffingeleuren. Trashcan Blues Collective tenslotte is de winnaar van onze wedstrijd Verse Vis en dus traditioneel de opener op zaterda

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Leffingeleuren
Datum: 
19, 20 en 21 september 2014
Locatie: 
Leffingeleuren

Reservatie:

Meer over