Gisteren heeft de Stichting Nationaal Luisteronderzoek de luistercijfers over de periode januari-februari 2020 gepubliceerd. Hierin is voor het eerst het alternatieve rockradiostation KINK opgenomen. KINK is de eerste nieuwe toetreder sinds de oprichting van het NLO in 2012.

Uit de rapportage blijkt dat KINK een marktaandeel heeft van 0,4% in 10+ en een marktaandeel van 0,9% in de belangrijke doelgroep 20-49.

Programmadirecteur Michiel Veenstra: “We zijn heel blij met onze eerste cijfers, die goed laten zien hoeveel mensen het radiostation in de eerste 13 maanden van het bestaan al hebben weten te vinden. Gezien onze beperkte distributiekanalen van alleen online en DAB+, is dit een prachtig resultaat. Het laat heel duidelijk zien hoe groot de behoefte is aan een serieus alternatief radiostation waar muziek voorop staat”.

“Gesterkt door deze mooie cijfers zijn we nog gemotiveerder om de gesprekken aan te gaan over additionele FM-distributie per 1 september 2021. De potentie voor dit station is er, dat is overduidelijk”.

KINK is ervoor liefhebbers van Queens of the Stone Age, De Staat, Oscar and the Wolf, The War on Drugs, Florence and the Machine, Greta van Fleet, The 1975, Muse, EUT en Gorillaz. Mensen die graag naar festivals gaan en regelmatig een concert in het clubcircuit meepikken. Mensen voor wie muziek een eerste levensbehoefte is, die benieuwd zijn naar wat er voor Nirvana was en wat er volgend jaar speelt.

KINK is sinds 1 februari 2019 te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel - inmiddels zijn daar in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur: alles dat online radio ontvangt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over