Met Black Box Revelation, Het Zesde Metaal, Tindersticks, Hooverphonic, Brihang en Portland maakt het Leuvense festival M-IDZOMER, georganiseerd door Het Depot en Museum M, een eerste lading namen bekend!

Tindersticks

Sinds 1992 is Tindersticks een verademing in de Britse alternatieve scene. In de voetsporen van Nick Cave en Leonard Cohen staat deze band garant voor een mix van indierock en koortsachtige soul noir, steevast gekleurd door de warme, melancholische stem van frontman Stuart A. Staples!

Het Zesde Metaal

Op vrijdag 31 juli is de rol van headliner weggelegd voor Het Zesde Metaal. Dit jaar losten ze hun vijfde album: ‘Skepsels’, veruit hun meest volwassen worp tot nu toe. Zonder een radicaal andere weg in te slaan, klinkt ‘Skepsels’ frisser, lustiger, vrijer en minutieuzer dan alles wat eraan voorafging.

Black Box Revelation

Black Box Revelation staat nog steeds aan de internationale top van de bluesrock. ‘Tattooed Smiles’ af, hun nieuwste worp, is een krachtige en emotionele plaat, die de brute schoonheid van hun heimat Brussel omarmt.

Hooverphonic

Hooverphonic is een ware hitmachine. De triphop- en ambient-popnummers van de band slaan wereldwijd aan, niet in de laatste plaats dankzij hun kenmerkende eclectische geluid. Hiermee scoorde Hooverphonic vele hits, zoals de tijdloze klassieker 'Mad About You'.

Brihang

Al sinds het verschijnen van zijn debuut onderscheidt Brihang zichzelf als één van de bijzonderste stemmen van zijn generatie. Met zijn tweede album, ‘CASCO’, verbaasde hij vriend en vijand, iets wat nog eens onderstreept werd met zes MIA-nominaties.

Portland

Ook Portland, voormalig winnaar van De Nieuwe Lichting, tekent present op zondag 2 augustus. Dit jaar liet de band hun debuutYour Colours Will Stain’ op de wereld los. Portland toont zich als een band met zelfvertrouwen en karakter, die buiten de lijntjes durft te kleuren en klaar is voor de grote podia!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over