Een productie van Eyeworks samen met Kom op tegen Kanker, Eén en MNM

Op 19 maart gaat de langverwachte fictiereeks “Instaverliefd” van start op Instagram. De reeks van Eyeworks samen met Kom op tegen Kanker, Eén en MNM is een Europese primeur: het is de eerste fictiereeks die exclusief op Instagram te zien zal zijn. De reeks gaat over vier vrienden met weinig geluk in de liefde. Ze bedenken samen een datingspel en klungelen zich een weg naar de liefde. Met het script, het medium en de cast die bestaat uit jonge Vlaamse acteurs, vloggers en online influencers, mikken Eyeworks, Kom op tegen Kanker, Eén en MNM op het jonge publiek, en dat is geen toeval.

Instaverliefd, instahit

Instaverliefd vertelt het verhaal van Nora, Floor, Louis en Lars en hun zoektocht naar de liefde. Ze zijn het beu dat niemand hen ziet staan. Als oplossing bedenken ze een datingspel. De regels zijn simpel: zoveel mogelijk dates fiksen in zo weinig mogelijk tijd. Voor sommige dates krijg je bonuspunten, voor andere minpunten. Wie het meeste punten behaalt, wint het spel. De vrienden beleven een rollercoaster aan emoties: verliefdheid, jaloezie, twijfel, teleurstelling, blijheid,…

Vanaf 19 maart zal de reeks gedurende zes weken te volgen zijn via de Instagram Stories van @instaverliefd. Elke week worden alle fragmenten gebundeld tot één lange video op Instagram TV.

Een reeks voor en door jongeren

Een verhaal dat aansluit bij de leefwereld van de jongeren vraagt om een jonge en inspirerende cast. Eyeworks vond jong Vlaams acteertalent bij Sarah Mouhamou (Floor), Naomi Janssens (Nora) en Thijs Antonneau (Louis), alle drie bekend van Ketnet. Rayan Aghassaiy, de man achter het YouTubekanaal "UnaGize" met meer dan 325.000 volgers, debuteert als Lars.

Er zijn ook enkele gastrollen weggelegd voor onder andere Sander Gillis(Ketnet), Eline De Munck, Jasmijn Van Hoof, Sarah-Lynn Clerckx en social media influencers Elodie Gabias, Stien Edlund en Florence Windey. Ook zij mogen mee op date in @instaverliefd.

De reeks is een productie van Eyeworks, bedacht en geschreven door Senne Dehandschutter en Brecht De Groot, en wordt geregisseerd door Senne Dehandschutter.

Eerste reeks op Instagram, primeur in Europa

Het mag duidelijk zijn: met de talentvolle jonge cast en een script uit het leven gegrepen heeft Instaverliefd alle ingrediënten om de ultieme jongerenreeks te worden.

Peter Bouckaert, producent van Eyeworks: “Instaverliefd kadert volledig binnen de leefwereld van jongeren: het script, de cast én het medium. Doordat de reeks enkel te zien is op Instagram hebben we een primeur in Europa te pakken. Daarnaast werd de hele reeks opgenomen met een smartphone. Ook dat is uniek in Europa. Dankzij de smartphone is het ‘selfie’-perspectief echt geïntegreerd in de reeks. Iets waar jongeren zich zeker in zullen herkennen.”

Fictiereeks met een doel

Maar er is meer aan de hand. Instaverliefd is niet alleen de eerste Instagramreeks in Europa, de reeks heeft ook een doel. Kom op tegen Kanker initieert de reeks samen met Eyeworks, Eén en MNM, en in samenwerking met het consortium tabak om jongeren te sensibiliseren rond roken en te vermijden dat ze starten met roken. De reeks is mogelijk gemaakt dankzij de steun van Kom op tegen Kanker en de Vlaamse overheid en probeert roken minder cool te maken, zonder belerend te zijn.

Zo krijgt wie rookt tijdens een date minpunten en delen de acteurs ook inzichten over de schadelijke effecten van roken.

Marina Van den Nouweland van Kom op tegen Kanker: “Jongeren starten nog te vaak met roken omwille van hun vrienden, door sociale invloed. Samen willen we jongeren op een toffe manier weerbaarder maken tegen die eerste sigaret. Dankzij de Antwerpse setting, jonge cast en Instagram als kanaal voelt Instaverliefd heel ‘native’ aan voor jongeren. Ze zijn opgegroeid met Instagram en maken dezelfde zaken mee als de acteurs. Zo wordt onze boodschap zeer spontaan overgebracht. We zijn ook erg blij met de jonge getalenteerde cast.

Thijs Antonneau (Louis in de reeks): “Ik was erg enthousiast om deel te nemen aan Instaverliefd. Het verhaal rond liefde en daten sprak mij onmiddellijk aan en ik ben natuurlijk ook heel blij dat ik mag meewerken aan een Europese primeur. Dat alles opgenomen werd met een smartphone maakte het nog specialer. Het maakt de serie heel authentiek. Dat ik daarbij fans help om weg te blijven van sigaretten maakt het verhaal helemaal af.

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “De Vlaamse overheid kiest er bewust voor om preventief in te zetten op gezonde leefgewoontes bij jongeren. Samen met Kom op tegen Kanker willen we jongeren helpen om de sigaret te bannen. Daarom investeren we in deze innovatieve reeks op Instagram. Dit past ook volledig binnen onze globale doelstelling: ‘de Vlaming leeft gezonder in 2025’.”

Wil je weten ook weten hoe de dates verlopen en wie Instaverliefd wint?

Vanaf 19 maart één adres: @instaverliefd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over