Na de ruim 24 miljoen streams die hij intussen wereldwijd realiseerde met zijn muziek, heeft de 32-jarige dj/producer Kenn Colt nu ook zijn eerste goud te pakken met ‘Come Back To Me’, een nummer dat hij drie jaar geleden uitbracht naar aanleiding van het onverwachte overlijden van zijn vriendin. Begin dit jaar verhuisde de man achter de hits ‘Feels Like A River’en ‘Sun Goes Down’ naar het Spaanse Valencia, een plek die hem inspireert en waardoor hij ondertussen nieuwe muzikale paden bewandelt. En het werkt, want zijn actuele single ‘Rest of My Life’ doet het niet alleen goed in België, Nederland en Duitsland, ook in Spanje en Mexico wordt de song volop gestreamd.

Hij heeft er even moeten op wachten, maar de eerste gouden plaat voor dj/producer Kenn Colt is binnen en dat zorgt voor heel wat emoties. “’Come Back To Me’ is een nummer dat ik 3 jaar geleden uitbracht naar aanleiding van het onverwachte overlijden van mijn vriedin. Dominique kwam om het leven in een auto-ongeluk met een spookrijder. Ik vergeet het nooit, maar door dit nummer heb ik het gebeuren wel beter een plaats kunnen geven. Mijn eerste gouden single draag ik niet alleen op aan de mensen die mij gesteund hebben en steunen, maar ook aan Dominique. Ik draag haar voor altijd mee in m’n hart.”

Reset
Ondertussen vond de vrijgezel en Versuz-resident DJ rust in het Spaanse Valencia. “Ik had vorig jaar écht even nood aan een complete reset en die heb ik hier gevonden. De Spanjaarden leven “una vida muy tranquila”, heel anders als je het vergelijkt met het leven in België. Ik kan het trouwens iederen aanraden. Af en toe rust en tijd maken voor een babbel met een goeie sangría of paëlla. Daar knapt een mens meteen van op”, zegt Kenn breed lachend.

Met opgeladen batterijen is Kenn Colt er op Spaanse bodem weer volop ingevlogen en dat resulteert ondertussen in zijn nieuwe single ‘Rest of My Life’. “De rode draad doorheen al mijn nummers blijft wel die typische zomerse vibe. Ik streef naar heerlijke feelgood muziek, waar mensen oprecht gelukkig van worden als ze ernaar luisteren. Met wat er allemaal gebeurd is, voel ik dat mensen meer en meer nood hebben aan positiviteit en energie, twee dingen die je steeds terugvindt in mijn nummers.”

Inspiratie
Inspiratie voor nieuwe muziek is voor Kenn Colt makkelijk te vinden: “Ik haal ze echt uit alles. Uit mijn directe omgeving, door te gaan sporten, maar ook een bezoek aan ‘la Ciudad de las Artes y las Ciencias’ (Stad van de Kunst en de Wetenschap) in Valencia is een inspiratiebron. De unieke architectuur bezorgt me telkens weer nieuwe, frisse ideeën. Als m’n hoofd leeg is, vloeit de inspiratie vanzelf.

Optreden
Door de coronamaatregelen en sinds hij in Spanje woont, zit er meer balans en rust in het leven van Kenn Colt. Dat was in het verleden wel eens anders, want toen holde hij van het ene grote festival naar het andere, zat hij uren op de vlieger en was hij nauwelijks thuis. Kenn Colt draaide op o.a. Tomorrowland (BE), Tomorrowworld (US), Sunburn Festival (India), Pacha (Zuid-Afrika) en Ultra Music Festival (Zuid-Korea). “De rust die ik nu heb voelt zalig en werkt goed in functie van nieuwe muziek, maar ondertussen kriebelt het om weer te gaan draaien. Ik kijk er keihard naar uit om mijn recente singles ‘Sun Goes Down’, ‘Feels Like A River’ en ‘Rest Of My Life’ eindelijk eens te kunnen spelen in de clubs of op de festivalpodia. We gaan nog even geduld moet hebben, maar als het weer kan, gaan we die schade dubbel en dik inhalen.

Rest of My Life
Met zijn huidige single ‘Rest of My Life’ schrijft Kenn Colt ondertussen ook weer wat muziekgeschiedenis, want het is de eerste song die naast Nederland, België en Duitsland ook massaal wordt gestreamd in Spanje en Mexico. “Heel fijn dat het nummer het opnieuw zo goed doet en aanslaat bij een breed publiek. Via sociale media krijg ik heel wat positieve berichten. Ondertussen werken we verder aan mijn debuutalbum. Dat was voorzien voor dit voorjaar, maar we stellen het nog even uit tot de clubs weer opengaan en de festivals weer opstarten. Dan kunnen mensen er niet alleen naar luisteren, maar er ook op meedansen en zijn er voor mij ook meer mogelijkheden om nog meer nieuwe muziek onder de aandacht te brengen. Da’s voor binnenkort, eerst focussen we ons op ‘Rest of My Life’, een song die misschien wel een zomerhit kan worden. Niemand weet wat de toekomst brengt, maar ik ben wel van plan om het gevoel dat ik nu heb gevonden vast te houden voor de rest van mijn leven.

De nieuwe single ‘Rest of My Life’ van Kenn Colt verscheen op zijn Feels Like Home Records-label en is nu digitaal beschikbaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over