Peter Minnebo

Met Pasen en Pinksteren achterwege, luidde Vestrock op 2 juni de klokken in de Kapel aan de hoofdingang, want de muzikale geest daalde neer over Hulst, waar weer vele muzikale apostelen het beste van zichzelf zouden geven. Dat Vestrock er nog altijd staat in het grote festivalland, is een vesting aan kwaliteit, knallende headliners (vrijdag Franz Ferdinand en Scooter), originele stages en een warm enthousiast goedlachs team dat je onmiddellijk doet thuis voelen. Het enige wat de festivalganger nog diende te doen is hengelen naar zijn of haar favoriet in een vijver van maar liefst 60 live acts.

Terwijl de eerste festivalgangers incheckten, lieten de Desmond Dandies snedige catchy gitaren op de vestingweide los. Ondertussen ontwaakten de eerste zomerse vibes van de lange festivalzomer aan een lokale temperatuur van 17°, genoeg om de eerste tapkranen in werking te laten treden in de Tent, waar Indigo Pastel Rotterdamse Dreamy Pop predikte.

Op de Main Stage mocht Vestrock al een eerste keer feesten met Gin & Juice, die een thuismatch speelden in Hulst met vooral 80’s covers(ACDC, Bon Jovi, Survivor) en nog verder teruggaand naar de 50’s met ‘Great Balls of Fire’ (Jerry Lee Lewis 1957). Met de eerste confetti op je hoofd, rondden zij hun set af.

Bij het aflopen van de oprijlaan naar de grote weide, trok DJ Lenny ludiek de aandacht met een DJ set vermomd achter een 120 jaar oud oer-Hollands orgel. Enkele meters verder is al schilderend gestaag een Vestrock leeuw in opbouw. Kinderen kunnen hun creativiteit laten botvieren door het mee invullen van hun persoonlijk blokje op het schilderij.

Dat de jonge Britse band Native op ontploffen stond, wisten we al , ze speelden al op het Isle of Wight festival en in het voorprogramma van Bastille en ook in Hulst konden ze hun energetische bom zonder probleem kwijt bij het enthousiaste publiek.

Bob uit Zuid, hiphopmuzikant en rapper, ging voor the real thing, als gevolg van zijn ergernis aan dat alles tegenwoordig uit de computer komt. Graag wel échte funky fuzz guitar sounds live op het podium! Al rappend spoorde hij het Vestrock publiek aan een stapje dichter te zetten ‘Ik wil namelijk op jullie spugen’, g(rap)te Bob.

Naast de Tent kon je terecht voor een boeiend theaterprogramma in de Vestrock University.

Alle gekheid op een stokje en hilariteit van Gladde Paling met zijn combinatie van meme tracks en samples uit oude Nederlandse games, nummers en internet memes aan een hels tempo. Geen kans tot indommelen, maar na deze set was je wel aan een powernap toe, want dan stond Joost al klaar voor een opzwepende wervelende theatrale muzikale act met de nodige moshpits en micro-zandhozen tot gevolg.

En Intergalactic Lovers….moest er een album uitkomen van dit concert, ‘alle 13 goed in Vestrock 2023’!

De eerste avond viel over Vestrock, maar de indrukwekkende verdere line-up deed Hulst op zijn grondvesten daveren met het Schotse Franz Ferdinand en de Duitse bands Feuerengel en Scooter.

Laatstgenoemde mocht de laatste head-lijn uitgooien in de vest met ‘How Much Is The Fish’. Om deze eerste Vestrockdag af te sluiten citeren we graag de Tenpole Tudor song: ‘Wunderbar!’

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Locatie: 
Hulst
Meer over