Op vrijdag 3 augustus om 16 uur werd het startschot gegeven van de eerste festivaldag van Cirque Magique. Vanuit alle hoeken van België, en zelfs ver buiten de landsgrenzen, zakken festivalgangers dit weekend af naar Ledegem voor hét meest magische dancefestival van het jaar: Cirque Magique!

De camping opende al om 14 uur, de kampeerders werden vrolijk verwelkomd op de tunes van Amare en door leuke clowns die je onmiddellijk in de circus-sfeer brachten. De kampeerders werden dit jaar enorm in de watten gelegd op Cirque Magique. Zo waren er heel wat verschillende campingopties. Had je voor de gelegenheid je festivalsquad verzameld? Super! Er waren namelijk privécampings voor kleine en grotere groepen aanwezig. Leuke extra's waren onder andere een eigen toiletcabine met slot, elektriciteit, je eigen BBQ set én leuke Cirque Magique extra's.

Geen zin om te zeulen met je kampeermateriaal? Geen probleem! Cirque Magique was een samenwerking aangegaan met FestiTent. Deze organisatie bood vooraf geïnstalleerde tenten aan. Daarnaast had je ook de mogelijkheid om extra campingbenodigdheden en -diensten te bestellen, zoals opblaasbare matrassen, stoelen, slaapzakken, ontbijt, … . Kamperen in stijl noemen ze dat!

Vorig jaar konden fanatieke bezoekers op vrijdag al terecht op de legendarische préparty op de camping. Echter, onder het motto ‘bigger, better, stronger’ opende Cirque Magique dit jaar de magische deuren van het festivalterrein een dag vroeger. Resultaat: nóg meer dansplezier! Op de Circodrome-stage gaven maar liefst 9 artiesten én 2.000 festivalgangers het beste van zichzelf!

Simon & Masian openden met veel goesting de Circodrome-stage. Later die avond passeerden onze nationale helden Clerkie, Endove, Goldfox en Ode Maen & Massaar nog op diezelfde stage en ook zij wisten het publiek hongerig naar meer te maken! Omstreeks 19 uur was het de beurt aan de Nederlandse house pionier, Jaydee. Deze graag geziene DJ liet het publiek helemaal wild gaan toen hij zijn gerenommeerde track ‘Plastic Dreams’ oplegde! Het was duidelijk dat de festivalgangers uitkeken naar de 2 uur durende set van de Fransman, Paul Ritch. Zijn set werd gekenmerkt door krachtige en harmonische techno met een vleugje pure emotionele soul. De toeschouwers wisten dit alvast te smaken!

De weergoden waren Cirque Magique ook dit jaar goed gezind, het werd namelijk een zonovergoten eerste festivaldag! Gelukkig had de organisatie de nodige maatregelen genomen. Ze lieten mooie hervulbare flessen produceren die je kon aankopen op het terrein. Wie dorst had, kon deze laten bijvullen met gekoeld leidingwater, waarvoor je trouwens slechts 1 magic coin hoefde te betalen. Er waren ook vernevelaars om de nodige koelte te brengen en zowel op de camping als op het festival was een zwembad voorzien. Daarbovenop deelde de organisatie ook gratis zonnecrème uit aan de festivalgangers.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over