Civilian en The Voalig Heads, 2 bands van 3 Musketeers Bookings, besloten hun eigen festival te organiseren. Drie weken later is het hele festival al uitverkocht. Nog maar eens het bewijs dat beide bands veel potentie hebben om een breed publiek te boeien.

Een festival voor het goede doel moest het worden. En graag in hun eigen hometown want Civilian bijvoorbeeld mag dan al 2 fel geprezen albums uithebben in het eigen dorp van de zanger hadden ze nog nooit een voet gezet. Het goede doel werd Ambulancewens VZW België, een vereniging die de wensen waar maakt van terminale patiënten. De affiche met ook nog Rabid Wolves en Extire sloeg blijkbaar zo aan dat het festival, op 23 januari in O.C. Lutselus, in geen tijd het bordje volzet op de deur moest hangen.

The Voalig Heads is een Diepenbeekse band die bekende rock & metalsongs heeft bewerkt met eigen, hilarische teksten in het Diepenbeeks dialect. Voor de slechte verstaander is er ook een groot scherm waarop ze teksten projecteren zodat iedereen kan volgen. Een aanstekelijke cocktail.

Civilian heeft al twee albums opgenomen. Vooral het laatste album, 'The Seccond', kreeg fijne kritieken in bekende tijdschriften als Aardschok, Rocktribune en zelfs in het buitenland. De band heeft pas een nieuwe lyric clip opgenomen van hun nieuwe single 'Wrong Side of the Road'. Dat nummer diende onlangs ook als soundtrack in een scène in een rockclub in de Eén-serie 'De Ridder'. Begin januari gaat de band de studio in om een nieuwe videoclip te maken van het nummer 'C.E.O.'.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: