Datum COOL festival 2021 bekend

Afgelopen weekend vond van donderdag 13 februari tot zondag 16 februari de eerste editie van COOL festival plaats in Het Depot!

"Er heerste een prachtige vibe op COOL Festival. De programmatie van deze eerste editie is een staalkaartje van wat beweegt in de fusion wereld van jazz, hiphop, soul en funk", aldus Mike Naert, artistiek directeur van Het Depot. "Hoogtepunten waren de concerten van Matthew Halsall and The Gondwana Orchestra, Nérija, Barney Artist, STUFF., Tawiah en Rosie Lowe, die op zondagavond het festival afsloot met Brusselse dj's Strictly Niceness."

Club Night

Ook vrijdagavond was bijzonder. Dan ruimde Het Depot plaats voor een volstrekt unieke partynight met de legendarische Mr Scruff uit Manchester, die back-to-back draaide met onze artist in residence én rising star aan de Europese dj-scene: AliA.

"Het feest ging door tot in de vroege uurtjes en deed Leuven weer even wegdromen van meer clubnights met topmuziek van top-dj's", vertelt Mike Naert.

1800 bezoekers, zelfs na (dubbele) tegenslag

COOL festival haalde zo'n 1800 bezoekers uit de volledige Benelux naar Het Depot. "We zijn zeer tevreden met de opkomst voor deze eerste editie. Op zaterdag kregen we echter een dubbele tegenslag te verwerken. Eerst cancelde Slum Village zijn Europese tour, waarna we ook het bericht ontvingen dat Abstract Orchestra door storm Dennis niet met de ferry kon oversteken vanuit U.K", licht Mike Naert toe.

De vervangende headliner was echter niet de minste. In extremis vond COOL festival STUFF. bereid een late-night concert te spelen op zaterdagavond! Uiteindelijk werd het een fantastische festivalavond met LeFtO als afsluiter.

Datum Cool Festival 2021 bekend

"Dit was een zeer geslaagde eerste editie. Na deze eerste test willen we met Het Depot het festival de komende jaren verder uitbouwen", besluit Mike Naert. De volgende editie van COOL festival vindt plaats van donderdag 25 februari tot en met zondag 28 februari 2021 in Het Depot.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over