Goele Bormans
Cast Planes

Zaterdag 5 oktober steeg eindelijk de langverwachte opvolger van ‘Cars’ op de luchthaven van Zaventem op. De première van de nieuwe 3D-animatiefilm ‘Planes’ vond plaats in het luchthavengebouw. In de luchthaven was een mooie “taxibaan” aan blauwe lopers gelegd zodat de genodigde passagiers / BV’s de weg zeker konden vinden naar de “landingsbaan”. De lopers lagen tussen een vliegende rij vliegtuigjes, nl. ballonnen van het hoofdpersonage Dusty. Onder de genodigden natuurlijk ook de Vlaamse cast die met veel plezier kwam genieten van de “take off” van Planes.

Disney spaarde kosten nog moeite om onze kleine passagiers te verwennen. Samen met Jetairfly zorgden ze voor amusement tijdens het wachten. Speelparcours, Wii en Nitendo consoles, een mini flight sim, … .Uiteraard waren alle spelletjes in het thema van “vliegen”. Tijdens de film waren er van alle versnaperingen voorzien zoals “planes-popcorn”, chips, drank, … . Na de film was de cast en crew nog uitgenodigd voor een receptie met een kleine fotosessie. Op het einde van de dag kregen de kinderen ook nog allemaal een leuke goodybag mee naar huis waarin onder andere een pluchen Dusty zat.

De film zelf ging over een sproeivliegtuigje Dusty dat dolgraag een racevliegtuig wou zijn. De hoofdrol Dusty werd ingesproken door Dieter Troubelyn. Hij droomde over DE wedstrijd van het jaar, de race rond de wereld. Zijn vrienden Teug (Hubert Damen) en Dottie (Charlotte Vandermeersch) en zijn trainer Skipper (Marc Peeters) steunden hem ten volle in zijn vliegend avontuur. Het vliegtuigje wist zich te kwalificeren maar was niet door iedereen even welkom. Het was de eerste keer dat er een sproeivliegtuigje meedeed aan zo’n wedstrijd omdat die vliegtuigjes daar nu éénmaal niet voor gemaakt zijn. Er waren veel tegenslagen voor Dusty, het was een harde race en hij werd vooral tegen gewerkt door zijn grote idool Ripslinger (Axel Daeseleire). Kortom, Dusty's moed werd behoorlijk op de proef gesteld. Gelukkig kon hij rekenen op de steun van El Chupacabra (Pieter Embrechts), een ook niet al te voor de hand liggend racevliegtuig.

Willen jullie graag weten of Dusty erin slaagde om de wereld rond te vliegen? Of hij al dan niet crashte? Ga dan zeker een kijkje nemen in de cinema. De film vliegt op 9 oktober alle bioscopen in. Voor wie na afloop maar niet genoeg krijgt van Planes, is er goed nieuws. Vanaf 9 oktober ligt ook het gelijknamige Planes The Game in de winkelrekken. Het spel is beschikbaar voor zover Nintendo DS, 3DS, Wii & Wii U.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over