Eén en productiehuis Caviar bereiden op dit moment de opnames van de fictiereeks Tabula rasa voor. Cast en crew beginnen te draaien op dinsdag 13 oktober 2015. De reeks kan rekenen op een topcast met onder andere: Veerle Baetens, Gene Bervoets, Tom Audenaert, Jeroen Perceval, Stijn Van Opstal, Hilde Van Mieghem, Peter Van Den Begin, Natali Broods, Lynn Van Royen en François Beukelaers.

Tabula rasa is een meeslepende, psychologische thriller over een jonge vrouw met geheugenverlies die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak. De nieuwe Eén-reeks krijgt productiesteun van het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) en wordt ten vroegste op antenne verwacht in het najaar van 2017.

Topproductie

De regie is in handen van Jonas Govaerts (Welp) en Kaat Beels (Clan, Swooni, Beau Séjour). Het idee voor de reeks is het resultaat van de samenwerking tussen twee topvrouwen, Malin-Sarah Gozin, die in het verleden hoge toppen scheerde met de reeks Clan en Connie & Clyde, en actrice Veerle Baetens (Code 37, The Broken Circle Breakdown). Ze kregen medewerking van Christophe Dirickx (gekend van onder andere De Helaasheid der Dingen en Linkeroever) die het schrijversteam vervolledigde.

Met Tabula rasa zet Veerle Baetens haar eerste stappen als scenarist. Voor het eerst schrijft zij mee aan het scenario van een televisiereeks, waar ze tevens zelf de hoofdrol in speelt. Haar personage lijdt aan amnesie en sleept de kijker mee in haar vertroebelde herinneringen. Het resultaat is een spannende, psychologische thriller.

Tabula rasa is een reeks van Caviar en Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: