In een ondertussen mooi gerestaureerde en gezellige Roma mogen we vandaag Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing aan het werk zien in hun vierde deel van Belpop Bonanza. Deze heren zullen ons vanavond onderdompelen in de rijke Belgische popgeschiedenis.

Delvaux, een rots in de Belgische journalistiek en Dewit, gekend van Discobar Galaxie en Studio Brussel zijn beide iconen in de Belpop wereld, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen voor deze stand-up rockumentary.

En starten doen ze als een bom. Met de ondertussen gekende intro op groot scherm hebben ze onmiddellijk de aandacht van het publiek. Starten doen we in Brussel, met klinkende namen als Club Les Cousins, Kili Watch en de heren Kluger.

Door het naadloos laten overvloeien van bekende en minder bekende Belpop platen door DJ Bobby Ewing en een komische noot hier en daar zit de sfeer er goed in. Het publiek zingt op aangeven van beide heren luidkeels mee met o.a. “Zo mooi zo blond en zo alleen” en “Saragossa”.

Na Brussel, op naar Heist-op-den-Berg waar de ongekende anekdotes over zowel Rainbow als Monopole bovenkomen, samen met de alomgekende vrije radio’s en hun betekenis in de Belpop geschiedenis.

Door een fijn interactief raadspel met het publiek en oude foto’s van PP Michiels zit iedereen vol aandacht en geïnteresseerd te luisteren naar de show.

Wanneer er totaal onverwacht Congo als volgende passage bovenkomt, zijn allemans zinnen nog meer geprikkeld. Hier zit zelfs een dosis vaderlandse geschiedenis verwerkt in het geheel, wat de context vervolledigd. We leren de rijke geschiedenis van African Jazz en de Afrobeat, waarbij er zelfs een zeer ingenieuze cover van “The Independence Cha Cha” op het programma staat.

Als laatste mag zeker Moeskroen niet ontbreken. Menig muziekliefhebber zal zeker de namen eLvee en de Twenty Club herkennen, wel hier hoor je de beste verhalen over deze bronnen van inspiratie. Zo vernemen we de band tussen “Born to be alive” en de Belpop, net zoals wat Lemmy van Mötorhead gemeen heeft met Jimmy Hendrix in België.

Kortom: een zéér leerrijke en geslaagde avond in een prachtig kader met de nodige ambiance. Jan Delvaux en Bobby Ewing slagen er voor de vierde maal in om ons de nodige popgeschiedenis op een amusante manier bij te brengen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Belpop Bonanza Quattro
Datum: 
18 januari 2019
Locatie: 
Roma, Antwerpen