VRT - Bart Musschoot

Op zaterdag 6 en 13 oktober vanaf 21.25 u. presenteren Marcel Vanthilt en Evy Gruyaert De bij ons thuisploeg: twee heel speciale afleveringen van De thuisploeg rond positief opvoeden. De studioploegen bestaan voor de gelegenheid uit gezinnen van Bekende Vlamingen en de vragen houden verband met herkenbare opvoedingskwesties waar alle gezinnen vroeg of laat mee te maken krijgen. Het programma kwam tot stand in samenwerking met Kind & Gezin. Kinder- en Jeugdpsychiater Peter Adriaenssens zorgt voor de nodige duiding en tips.

In de eerste aflevering van De bij ons thuisploeg nemen zes studioploegen, allemaal bekende mensen met hun gezin, het op tegen een 'dream team' van opvoeders. Tijdens de eerste uitzending nemen de gezinnen van Bert Anciaux, Robbe De Hert, Geena Lisa, Glen De Boeck, het gezin Coenegrachts uit De Grote Oversteek (de uitbaters van de krantenwinkel) en het gezin De Tremmerie - Doortje, Pol en Billie - uit F.C. De Kampioenen, het op tegen de thuisploeg. Die bestaat voor de gelegenheid uit een superteam van opvoeders: het gezin van Annemie Struyf, supernanny Wendy Bosmans en Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Steven Vanackere. De kijkers thuis kunnen net als in de reguliere afleveringen van De Thuisploeg meespelen met de kleurentoetsen van hun afstandsbediening. Eén van de gezinnen die tijdens de eerste aflevering thuis hebben meegespeeld, neemt het in de tweede aflevering - als thuisploeg - op tegen zes nieuwe Bekende Gezinnen: de gezinnen van Warre Borgmans, Annemie Peeters, Carl Huybrechts, Margriet Hermans, Nico Mattan en Anissa Temsamani.

De vragen van ronde 1 komen uit De bij ons thuisploeg-enquête, die de voorbije weken op de Eén-site liep. In deze enquête, die een massale respons kende, kreeg de Vlaming een reeks courante opvoedingsproblemen voorgelegd, met vier mogelijke antwoorden. Tijdens De bij ons thuisploeg leggen wij de gezinnen dezelfde vragen voor. Niet om van hen te vernemen wat zij zouden doen in de beschreven situatie, maar om in te schatten welk antwoord het meeste stemmen haalt in de enquête. De gezinnen in de studio én thuis proberen dus zo goed mogelijk de gemiddelde Vlaamse kijk op opvoedingskwesties in te schatten! Voor ronde 2 en de finale is het belangrijk om van alle markten thuis te zijn. De vragen gaan over opvoeden in de breedste zin van het woord.

Kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens werkte mee aan het concept van het programma en zorgt tijdens beide uitzendingen voor de nodige duiding bij de vragen. In bijlage vindt u een aantal voorbeelden.

De bij ons thuisploeg is een geestige en gezellige quiz waarin de kijkers al spelend veel te weten komen over positief ouderschap. De bekende mensen en hun gezin proberen niet enkel het juiste antwoord te geven op de vragen, ze vertellen ook over hun grappigste en ontroerendste momenten en schuwen ook niet de verhalen over familiale momenten die iets moeilijker liggen.

De winnende ploeg in De bij ons thuisploeg wint de finalepot en schenkt het gewonnen geld aan een goed doel. Het geld dat niet verzameld werd door de thuisploeg, wordt verdeeld onder de goede doelen van de ploegen die niet gewonnen hebben. Zo gaat niemand met lege handen naar huis. De kijkers thuis spelen tijdens de eerste uitzending mee voor een LCD-televisie en voor een plaatsje - als thuisploeg - in de tweede aflevering. Tijdens de tweede uitzending spelen de kijkers mee voor een LCD-televisie.

De bij ons thuisploeg op 6 en 13 oktober om 21:15 op VRT

Tekst: VRT

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: