Zondagmiddag trok heel het land massaal naar Antwerpen voor de 10 miles. Maar niet iedereen op de baan ging om te gaan lopen of om te kijken naar al die sportievelingen. Sommigen trokken naar theater Elkerlyc om een trouw bij te wonen. Ondanks dat er die dag één van de grootste evenementen van het jaar aan de gang was, kwam er toch veel volk opdagen, ook uit BV-land.Terwijl de meesten aan het zweten waren maakten wij het ons gemakkelijk in de zetels van het Theater.

De première van "een Perfect Huwelijk" begon alvast goed toen iedereen zich verzamelde in de vernieuwde foyer van theater Elerklyc. Er heerste een gezellige sfeer terwijl iedereen binnenliep vol verwachting van het nieuwe stuk van de Komedie Compagnie. Dirk Lavrysen regisseerde het stuk.

Het stuk speelt zich af op de dag van het huwelijk in het hotel waar het feest zal plaatsvinden. Het stuk begint bij de bruidegom (Patrick Onzia), die na zijn vrijgezellenfeestje wakker wordt op een plaats waar hij niet zou moeten zijn. Met als kers op de taart, met iemand waar hij niet zou moeten bij zijn. Misschien gelukkig, misschien ook niet, maar hij weet niet meer wat er gebeurd is. Beetje bij beetje wordt de puzzel voor hem duidelijk naarmate de dag verslijt.

Als de getuige, en de beste vriend van de bruidegom (Dirk van Vooren), komt opdagen wordt deze meegesleurd in het rampenplan. De bruid (Fleur Brusselmans) kan alle momenten arriveren en de misterieuze vrouw (Ann van den Broeck) sluit zich nog steeds op in de badkamer. Als de bruid uiteindelijk aankomt, en de vrouw zich nog altijd in de badkamer bevindt, besluiten ze maar een verhaaltje te verzinnen. Maar een komedie zou een komedie niet zijn als dit niet vreselijk uit de hand loopt. Het kamermeisje (Britt van der Borgt) wordt met tegenzin in alles betrokken waardoor alles alleen maar verwarrender wordt en nog meer misloopt. Als dan ook nog eens de moeder van de bruid (Danni Heylen) komt opdagen met de trouwjurk escaleert de chaos nog net ietsje meer. Tot het stuk plots een onverwachte wending krijgt...

De première eindigde op een verrassend originele manier die niemand had zien aankomen! Tot slot konden de genodigden van het huwelijk de familie nog even feliciteren om daarna af te sluiten met een gezellige receptie. Voor ons was het alvast de moeite om te gaan. We hebben een hele leuke middag beleefd terwijl 41.000 man zwaar aan het zweten was.

Een spannend stuk vol met verrassende wendingen waar je eens goed mee kan lachen. Als je zin hebt in een avond/middag amusement moet je zeker gaan kijken! Je kan nog tot en met 18 mei 2014 terecht in theater Elkerlyc voor een avond/middag vol plezier. Tickets en info kan je vinden op: www.dekomediecompagnie.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: