Nickelback, de band die meervoudig platina albums en vele hits zoals 'How You Remind Me', 'We Must Stand Together' en ‘Lullaby', op haar naam heeft staan, legt momenteel de laatste hand aan het negende studio album dat 'Feed The Machine' zal gaan heten.

Vandaag komt de eerste single, die de titeltrack zal zijn van het album, uit. 'Feed The Machine' is mede geproduceerd door Chris Chris Baseford (Slash, Shinedown) en is een onvervalste rock anthem met de voor Nickelback zo typerende sound waar de gitaar de hoofdrol speelt. De lyrical videoclip van 'Feed The Machine' is hier te bekijken.

'Feed The Machine' komt uit op 9 juni via BMG Music en kan vanaf vandaag via pre order besteld worden.

Nickelback kondigt eveneens een Amerikaanse Feed The Machine tour aan. Deze start in Noblesville, Indiana op 23 juni en zal niet minder dan 44 concertzalen aandoen. Alle concertdata en info zijn terug te vinden op www.nickelback.com. Fans die de plaat vandaag bestellen via de officiële band store, zullen een code ontvangen waarmee ze ‘Feed The Machine’ ontvangen als instant grat en voorrang krijgen op concert tickets.

Sinds de oprichting in Alberta, Canada in 1995, heeft de wereldwijd gevierde, multi-platina rockband Nickelback zich ontwikkeld als een van de succesvolste Canadese acts van de afgelopen twee decennia. Het succes van Nickelback omvat wereldwijde verkoop van meer dan 50 miljoen albums en zij zijn daarmee de elfde best verkopende, en de tweede best verkopende buitenlandse act in de Verenigde Staten van de 21e eeuw . Alleen de The Beatles gaan ze nog voor.

Hun onontkoombare en onweerstaanbaar hit 'How You Remind Me' werd Billboard's 'Top Rock Song of the Decade " genoemd en behaalde de nummer 4 positie in de Billboard top 2000. Billboard riep Nickelback ook uit tot "Top Popgroep van het decennium." De band heeft maar liefst negen Grammy Award nominaties, drie American Music Awards, een World Music Award, een People's Choice Award , twaalf JUNO Awards, zeven MuchMusic Video Awards op hun schoorsteenmantel staan. En ze zijn ingewijd in Walk Canada's of Fame (2007). Met meer dan 23 hitsingles en fans verspreid over de hele wereld en twaalf opeenvolgende uitverkochte internationale tournees heeft Nickelback live mogen spelen voor ruim acht miljoen fans.

Nickelback zijn Chad Kroeger (zang, gitaar), Ryan Peake (gitaar, achtergrondzang), Mike Kroeger (Bass) en Daniel Adair (Drums, achtergrondzang).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over