'Na vijf seizoenen is het sprookje van Droomprinses ten einde'

Voor een kerst vol magie moet je bij De Proefkonijnen zijn. Al tien jaar biedt het theaterhuis gezinnen warmte tijdens de koudste dagen. Maar deze kerstvakantie doen ze dit voor het eerst in hun eigen Pop-up Theater, dat sinds september gevestigd is in Antwerpen.

Honderden gezinnen kwamen in de voorbije maanden al een voorstelling bijwonen in de nieuwe hotspot voor families op De Frankrijklei in Antwerpen. De familiale sfeer in het gezellige zaaltje voor 78 mensen en de lage prijs voor een ticket, resulteerde in uitverkochte zalen voor De Sint wordt oud, de nieuwe Sinterklaasvoorstelling van het gezelschap. In de kerstvakantie is de succesvoorstelling Droomprinses aan de beurt. Dat het vijfde en laatste speelseizoen van deze voorstelling door mag gaan in hun eigen theater, is dan ook een kers op de taart voor het 10-jarige bestaan van De Proefkonijnen.

Reeds vijf seizoenen lang kruipt Thuis-actrice Daphne Paelinck in de huid van prinses Isa, die kinderen van vier tot negen jaar helpt om ‘s avonds met plezier naar bed te gaan. Want Droomprinses gaat over alles wat je enkel ‘s nachts kan doen. Wanneer prinses Isa echter merkt dat alle dromen verdwenen zijn, schakelt zij de hulp in van alle kinderen in de zaal om de dromen terug te halen. Er wordt tijdens de voorstelling stilgestaan bij verschillende verhaaltjes voor het slapen gaan, slaaptradities wereldwijd en zelfs je dromen in het leven.

Dat het productiehuis nog steeds berichten ontvangt van ouders wiens kinderen na het zien van de voorstelling niet kunnen wachten tot het weer avond wordt, is reden genoeg om de productie nog een laatste keer te hernemen.

Tickets en info: www.deproefkonijnen.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over