Miguel Wiels bekent postuum jarenlange relatie

In de zesde aflevering van Een laatste groet neemt Bart Peeters afscheid van de Nederlandse tv-god Paul de Leeuw. In juni liep zijn samenwerking met VTM ten einde, nu woensdag sterft hij op Canvas. De Leeuw wordt uitgewuifd door Pappenheimer in spe Bart Cannaerts, collega-brulboei Joost Vandecasteele en door nieuwkomer William Boeva, die meteen groots uitpakt. Miguel Wiels, die eind oktober met De Leeuw de voorstelling Vrolijke Vrienden Roadshow zou spelen, onthult in een gewaagde afscheidsspeech zijn jarenlange relatie met Paul de Leeuw.

Paul de Leeuw overleden

Aan het begin van zijn begrafenis komen we van Jan Becaus te weten in welke omstandigheden Paul de Leeuw om het leven kwam. Hij had zich geen betere dood kunnen voorstellen. De Leeuw laat vanuit zijn nieuwe commentaarpositie weten niet te geloven in een leven na de dood. “En als er iets is, dan bied ik God bij aankomst wel mijn excuses aan. Want een dikke homo is altijd gezellig in de hemel.”

Debuut van William Boeva

Bart Cannaerts mocht Cath Luyten al begraven, voor Joost Vandecasteele is het zijn eerste begrafenis dit seizoen en William Boeva beleeft zijn vuurdoop in Een laatste groet. De winnaar van Humo’s Comedy Cup steelt meteen de show. “Ik was heel close met Paul. Ik heb dan ook jarenlang in zijn schaamhaar gewoond. Nu ben ik plots moeten verhuizen naar het rughaar van Joost Vandecasteele.”

Bart Cannaerts brengt zijn orgel mee voor een hilarische muzikale ode aan de kist van Paul de Leeuw, op diens eigen Vlieg met me mee.

Avonturen met Miguel

Hoogtepunt van de begrafenis is een opvallende bekentenis van Miguel Wiels, Pauls pianist ten tijde van Manneke Paul: “Toen Paul hoorde dat ik de man van Mega Mindy was, zei hij meteen ‘die neem ik’. En of hij dat gedaan heeft. Onze nachten aan de piano waren de mooiste uit mijn leven. Vaarwel, Paul, het gat dat je achterlaat, zal nooit opnieuw gevuld worden.” Maar Paul de Leeuw heeft troostende woorden en ziet wel nog een toekomst voor Miguel...

Een laatste groet aan Paul de Leeuw: op woensdag 23 oktober om 20.40 u. op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: