Gert Verhulst in de Studio 100 der begrafenissen

Samson is zijn baasje kwijt, K3 verliest zijn grootste fan. In de derde aflevering van Een Laatste Groet draagt Bart Peeters mediatycoon en kindervriend Gert Verhulst ten grave. De lijkbidders zijn drie sympathieke kabouters: Jelle De Beule, Dimitri Leue en Henk Rijckaert. Bumba zorgt eigenhandig voor een verassende afscheidsspeech. Op woensdag 18 september om 20.40 u.

Even groot als Disney
Gert Verhulst voelt zich op zijn begrafenis “niet bepaalt oya lélé”. En toch koestert hij ook over de grenzen van de dood heen ambities: ‘Ik hoop dat Studio 100 ooit naast Disney zal staan, maar dubbel zo groot en dubbel zo goed. Je ziet, een mens heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn.’ Megalomane dromen had Gert ook als kind al. ‘Ik tekende als kind pretparken. Ik ben er altijd van uitgegaan dat ik ooit een park zou hebben.’

Drie kabouters
Drie lijkbidders staan klaar om Gerts dromen postuum te vervullen. Neveneffect Jelle de Beule en woordkunstenaar Dimitri Leue zijn bejubelde anciens in Een Laatste Groet. Comedian Henk Rijckaert van Zonde van de Zendtijd maakt dan weer zijn debuut als professioneel afscheidnemer.

Henk Rijckaert belooft Gert meteen een nieuw pretpark, met een K3-paardenmolen. “Het zwartje is misschien niet het mooiste paardje, dat weet Gert ook, maar in een pretpark moet je op alles een keer gezeten hebben.”

Dat het nooit iets geworden is met Kristel van K3, daar heeft Gert zo zijn eigen verklaring voor: “Ik ben principieel tegen zwartwerk”.

Jelle De Beule scoort bij Gert met een verbluffende Plop-imitatie. Als Dimitri Leue hem voorbereidt op een hemelse samenwerking met “die andere grote kindervriend” Michael Jackson, begint Gert te huilen van het lachen.

Bumba
Studio 100’s meest succesvolle exportproduct Bumba komt speechen op Gerts begrafenis.
Eindelijk komt de wereld te weten wie zich jarenlang in dat gigantische pak schuil hield.
Zeker is dat Bumba Studio 100 alvast verkocht heeft aan Wouter Vandehaute, “dus Gert, daar ga je waarschijnlijk niet meer veel van horen.”

Een laatste groet aan Gert Verhulst: woensdag 18 septeber, 20.40uur op Canvas



Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over