Koen en Kris Wauters gaan samen de kist in

Dramatisch nieuws uit de Vlaamse muziekwereld: de populaire popgroep Clouseau is niet meer. Woensdagavond, een dag voor de officiële release van hun nieuwe album, worden de broers Koen en Kris Wauters ten grave gedragen in Een Laatste Groet. Bart Peeters heeft daarmee wel een fijne primeur te pakken: voor het eerst in de geschiedenis van zijn uitvaartprogramma mag hij twee gelegenheidsoverledenen tegelijkertijd kisten.

Ook de lijkbidders van dienst zijn drie absolute kleppers: Jean Blaute, Nathalie Meskens en Tom Waes. Wim en Ludo Wauters, de twee broers van Koen en Kris, treden voor het eerst uit de schaduw van hun broers en pakken uit met een ver(r)assingsspeech.

Een gepersonaliseerd uitvaartcomité

Koen en Kris Wauters krijgen een prachtig gepersonaliseerd uitvaartcomité voor- geschoteld. Hun voormalige producer Jean Blaute droogt zijn duizenden tranen en dankt Koen uitgebreid “omdat hij de teksten die ik voor hem heb ingezongen al die jaren zo geloofwaardig geplaybackt heeft.” Tom Waes, de toekomstige aartsrivaal van Koen in het nieuwe tv- programma Wauters vs Waes, komt zijn goeie vriend postuum een paar rake prikken uitdelen.

En Nathalie Meskens out zichzelf als de meest hysterische exponent van de Clouseaumania uit de jaren ’90: “Als negenjarige ging ik naar elk concert. Niet voor Koen, maar voor Kris. Als ze mij toen hadden laten doen, had Kris nu nog altijd in de gevangenis gezeten.”

De vier broers Wauters voor het eerst samen op tv

Wim en Ludo Wauters, de twee oudere broers van Koen en Kris, treden na 25 jaar voor het eerst uit de schaduw van hun bekende broers met een geestige verrassingsspeech:

“25 jaar lang moesten wij in jullie schaduw staan. Maar waarom eigenlijk? Ok, we hadden het thuis niet breed, maar dat onze pa jullie twee, duidelijk de minst getalenteerden bij ons thuis, de kans gaf om muzikaal door te breken, dat is nog niet verteerd.”

Maar ze stellen alle Clouseaufans meteen ook gerust: “Vergeet Clouseau, vanaf nu is ’t aan ons. Koen en Kris, worden Ludo en Wim. In december in ’t Sportpaleis!”

Koen en Kris zijn uitermate gecharmeerd en vallen hun broers in de armen. Het is de eerste keer dat de vier broers samen op televisie komen.

Een laatste groet aan Clouseau: op woensdag 20 november om 20.40 u. op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: