Cast Pauline & Paulette

De spanning stijgt bij het team van "Pauline & Paulette - een muzikale praline" gebaseerd op de gelijknamige film van Lieven Debrauwer en Jacques Boon. De repetities zijn volop bezig en de pers werd vandaag getrakteerd op een eerste tipje van de sluier tijdens een open repetitie in de Zwarte Zaal van het Fakkelteater. In een tot de verbeelding sprekend decor van - hoe kan het ook anders - honderden dieprode rozen speelde de cast alvast enkele scènes voor de verzamelde pers. Tegelijkertijd maakte de pers kennis met de muziek die Dirk Brossé speciaal componeerde voor deze theatercreatie. Regisseur Frank Van Laecke zag dat het goed was... Op 26 januari 2014 gaat “Pauline & Paulette - een muzikale praline" in première in de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen. Om naar uit te kijken in deze voorstelling: de langverwachte come-back van musicalcorifee Erna Palsterman die ooit het Gentse Arenatheater mee groots maakte.

Een hartverwarmend verhaal

Pauline is een 60-jarige met de geest van een 7-jarige. Ze woont haar hele leven lang in bij haar oudste zus Martha. Het verhaal neemt een dramatische wending wanneer Pauline het levenloze lichaam van Martha vindt in de rozentuin. Wie gaat er nu voor Pauline zorgen?

Uitgelezen cast en creatief team

Producent Judas TheaterProducties koos alweer met zorg een creatief team van formaat uit en mag rekenen op een bijzondere cast met Erna Palsterman, Liliane Dorekens, Marilou Mermans, An Vanderstighelen, Charline Catrysse, Dirk Van Vaerenbergh en creatives Frank Van Laecke, Allard Blom en Dirk Brossé. Ook Lieven Debrauwer was van de partij.

Regisseur Frank Van Laecke vertelt: ‘De knappe en tedere film Pauline en Paulette van Lieven Debrauwer kwam bij mij steeds binnen als een hedendaags sprookje. Even hartverwarmend moet de voorstelling worden. In beeld en muziek. Met een uitgelezen cast waarbij de comeback van Erna Palsterman op zich al een bijzonder item is, waarbij componist Dirk Brossé alweer een ander muzikaal kleurenpakket bespeelt en Allard Blom de poëzie van het verhaal met subtiele songteksten bedient. Een muzikale praline...’.

Kwaliteit op het podium een ambiteuze, zakelijke aanpak

Sinds Judas TheaterProducties zekerheid kreeg over vier gesubsidieerde werkjaren, werd zeer bewust gekozen voor een heldere, vernieuwende zakelijke lijn. Verrassend voor de sector is dat via 'crowd funding' -i.s.m. Crofun-  een uitdagende campagne werd uitgewerkt om online de nodige fondsen te werven voor de opname van de CD van Pauline & Paulette. JTP vond ook de nodige mediapartners en ging zelfs op zoek naar dé maker van een echte ‘muzikale praline': een heerlijke bonbon uit chocolade zonder suiker, maar gezoet met stevia. Het zijn maar enkele illustraties van hoe men het plaatje ook offstage compleet wil maken. 

JTP zag het levenslicht in 1999. Judas TheaterProducties, bekend van gerenommeerde musicalproducties als “The Last 5 Years”, “Je Anne”, “Ganesha” en "Lelies",  verraste vorig seizoen nog met de musicalcreatie “Josephine B.” met Leki in de hoofdrol. In juni 2012 kreeg Judas TheaterProducties groen licht van de Commissie Muziektheater van de Vlaamse Gemeenschap. Nog meer dan voorheen profileert JTP zich als een producent in de sector van musical en muziektheater, die resoluut kiest voor eigen creaties, met relevante sociaal-maatschappelijke thema’s, voor een breed publiek met een mix van jong en meer ervaren talent.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: