Met o.a. Blokken for life, specials van De allesweter, Kalmte kan u redden en Iedereen beroemd, en een bijzondere Thuis-actie

Eén steunt ook dit jaar De warmste week van Music for life. Iedereen zorgt voor iedereen is de slogan van Music for life, en daar schaart Eén zich graag achter. In verschillende specials van Kalmte kan u redden en Blokken halen quizmasters Tom Lenaerts en Ben Crabbé alles uit de kast en speelt een groot aantal BV's met maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel.

In een special van De allesweter duikt zelfs het presentatietrio van De warmste week van Studio Brussel op: als ze de allesweter kunnen ontmaskeren, halen ze 5000 euro binnen voor Music for life.

Maar niet enkel Eén-gezichten steunen het goede doel. Ook de Eén-kijkers kunnen De warmste week steunen, en daarbij maken ze kans op enkele bijzondere prijzen van Thuis en F.C. De Kampioenen. Thuis-fans kunnen hun hart ophalen, want als zij met een sms'je Music for life steunen, maken ze kans op een persoonlijke kerstboodschap ingesproken door een Thuis-acteur. Wie dan weer graag een rolletje speelt in de derde F.C. De Kampioenen-film, kan zijn kans wagen in de Music for life actie van F.C. De Kampioenen.

Eén-kijkers kunnen De warmste week ook steunen door De warmste winkelkar van Iedereen beroemd te spelen. Daarnaast zendt Eén tijdens De warmste week uit vanop het terrein in De Schorre op verschillende tijdstippen.

Ontdek hieronder meer over alle specials en acties van Eén voor De warmste week.

Raadt het Music for life trio wie de allesweter is?

Op donderdag 15 december presenteert Lieven Scheire een special van De allesweter. Nog steeds quizzen vier BV's tegen elkaar, maar dit keer is het aan het presentatietrio van Music for life om de allesweter te ontmaskeren. Wie speelt er vals: Evi Hanssen, Kamal Kharmach, Eline De Munck of Showbizz Bart?

Als het trio het juist raadt, gaat hun 5000 euro naar De warmste week. Ook het geld dat alle winnende BV's het hele seizoen lang bijeensprokkelen in De allesweter, gaat naar een goed doel van Music for life.

Blokken for life

Mucoviscidose of kortweg "muco" is de meest voorkomende erfelijke ziekte in ons land. Daarom nodigt presentator Ben Crabbé vijf bekende kandidaten samen met een familielid uit, om het tegen elkaar op te nemen in een speciale uitzendweek van Blokken. Het programma verandert in de week van 19-23 december in Blokken for life. De volledige opbrengst van deze week - zowel het prijzengeld als de opbrengst van het kijkersspel - gaat naar de mucovereniging, die dit jaar 50 wordt. Deze BV's spelen mee voor het goede doel:

  • Maandag 19/12: Sergio vs. zijn zoon Gill Quisquater
  • Dinsdag 20/12: Warre Borgmans vs. zijn neef Dimitri Leue
  • Woensdag 21/12: Annelien Coorevits vs. haar zus Stephanie Coorevits
  • Donderdag 22/12: Christoff vs. zijn zus Lindsay
  • Vrijdag 23/12: Tom Lenaerts vs. zijn zoon Willem Lenaerts

Kunnen Maaike Cafmeyer, Bart de Pauw en Erik Van Looy hun kalmte bewaren voor De warmste week?

Op Kerstdag en op Nieuwjaarsdag presenteert Tom Lenaerts een special van Kalmte kan u redden. Op 25 december wordt Kerstmis dit jaar gevierd zonder ballen, want die avond strijden vijf bekende dames tegen elkaar in een speciale aflevering. Maaike Cafmeyer, Ruth Beeckmans, Sarah Vangeel, Danira Boukhriss en Karen Damen zijn de vijf indrukwekkende vrouwen in de arena van Tom Lenaerts.

De allereerste dag van 2017 zal er meteen eentje zijn voor in de geschiedenisboeken: vijf bekende quizmasters maken in de Nieuwjaarsspecial van Kalmte kan u redden onder elkaar uit wie van hen nu eigenlijk de beste quizzer is. Steven Van Herreweghe, Adriaan Van den Hoof, Bart De Pauw, Erik Van Looy en Ben Crabbé ruilen hun rol als presentator om voor een zitje aan de andere kant: die van kandidaat.

In de twee specials spelen de kandidaten tegen elkaar, tegen hun eigen hartslag, en vooral voor een goed doel: in het kader van Music for life wordt de pot van 10.000 euro integraal geschonken aan SOS Kinderdorpen.

Iedereen beroemd in De Schorre

In de week van 19-23 december draait Iedereen beroemd rond De warmste week. De desk staat de hele week op het terrein van Music for life in De Schorre. De winkelkarquiz ondergaat een metamorfose en wordt De warmste winkelkar, gespeeld vanop De Schorre. Het wordt een all-terrain editie waarbij er gewinkeld wordt op een hindernissenparcours, met een gepimpte kar. Alle opbrengst gaat naar de Belgische federatie van Voedselbanken.

Ook de rubriek Onderweg staat in het teken van De warmste week. Iedereen beroemd volgt een buslijn die mensen van en naar De Schorre brengt. In Deurvragen veilt Stijn Van de Voordeitems die de week voordien door Iedereen beroemd werden opgehaald, voor het goede doel. En Sir Alistair geeft in Homo Flandriens zijn unieke en antropologische blik op het gebeuren Music for life.

Gepersonaliseerde Thuis-boodschap van de acteurs

Ook Thuis draagt bij aan Music for life met een bijzondere actie waar Thuis-fans hun hart aan kunnen ophalen. Wie tussen vrijdag 16 en maandag 19 december De warmste week steunt met een speciaal sms'je, maakt kans op een bijzondere verrassing: uit de gestuurde sms'en worden enkele winnaars geloot die door een van de Thuis-acteurs een persoonlijke kerstboodschap kunnen laten inspreken.

De winnaars mogen hun eigen kerstwens of wens voor het nieuwe jaar doorgeven, en een Thuis-acteur maakt er een persoonlijke videoboodschap van. Wie zichzelf of iemand anders op deze manier wil verrassen, kan tussen 16 en 19 december THUIS sms'en naar het speciale nummer van Music for life: 4342. De opbrengst van deze sms'jes gaat naar De warmste week.

Speel mee in de nieuwe F.C. De Kampioenen-film

Eén en producent Skyline Entertainment geven enkele gastrollen weg in de nieuwe, derde F.C. De Kampioenen-film die geregisseerd wordt door Jan Verheyen. De opnames zijn gepland in juni 2017. Meer details over deze actie volgen later.

  • De allesweter special: donderdag 15 december om 20.40 uur
  • Blokken for life: week van 19-23 december om 18.30 uur
  • Iedereen beroemd: week van 19-23 december om 19.40 uur
  • Kalmte kan u redden specials: zondag 25 december en zondag 1 januari om 20.30 uur.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: