Dit jaar gaat de EURIMAGES CO-PRODUCTION AWARD, een award ter bevestiging van de doorslaggevende rol van co-producties bij internationale uitwisselingen, naar twee collega - producenten: Konstantinos Kontovrakis en Giorgos Karnavas.

Konstantinos Kontovrakis is geboren en getogen in Athene, Griekenland. Hij behaalde een BA in Film Studies en Engelse Literatuur en een MA in Arts Management in London. Hij publiceerde meerdere filmbesprekingen en artikels in diverse Griekse media en schreef verschillende publicaties voor het Thessaloniki International Film Festival, waar hij ook programmator was.

In 2010 begon Konstantinos als executive producer bij de film WASTED YOUTH van Argyris Papadimitropoulos & Jan Vogel. De film was openingsfilm van de Rotterdam’s Tiger Award Competition en werd een internationale arthouse hit. Zo ontmoette hij Giorgos Karnavas, die de film produceerde, en samen werkten ze aan verschillende films als onafhankelijke producenten. Konstantinos was “Producer on the Move” voor Griekenland in 2014 en hij is de nationale vertegenwoordiger van EAVE in Griekenland.

Giorgos Karnavas werd geboren in 1973 in Athene en studeerde Politieke wetenschappen aan de universiteit van Athene en Financiën aan de Hellenic Management Association terwij hij ondertussen ook lessen nam in scenario schrijven. In 1998, vervoegde hij Stefi Productions en was hij General Manager en Head of Events van 2007 tot September 2012. Hij is de oprichter en producer van het Synch Festival (2006 Best European Electronic Music Festival). Tijdens zijn carrière als event producer, deed hij de promotie voor de optredens van o.a. Pet Shop Boys, Antony and the Johnsons, Nine Inch Nails, Einstuerzende Neubauten en Róisin Murphy.

In 2010, Giorgos Karnavas ging hij aan de slag als filmproducent. Hij is lid van ACE en de Europese en Griekse Film Academies. Hij was “Producer on the Move” in 2013 wanneer hij startte met zijn samnwerking met Konstantinos Kontovrakis om zo het –in Athene gebaseerde productiehuis Heretic (http://www.heretic.gr) op te richten. Heretic focust zich op kwaliteitsgedreven films and internationale co-producties, gericht op filmmakers met een natuurlijk talent voor storytelling en het samenbrengen van gelijkgestemde zielen.

Om de banden met de internationale wereld te versterken, is Heretic voortdurend op zoek naar projecten met internationale perspectieven waar ze hun positie in de wereldwijde filmindustrie van ontwikkeling tot afwerking kunnen waarmaken.

Het bedrijf produceerde o.a. de door Eurimages ondersteunde films SON OF SOFIA (EFA Feature Film Selection 2017) van Elina Psykou, die topprijzen zoals de International Narrative Feature Competition op de laatste editie van het Tribeca Film Festival won en de film PARI van Siamak Etemadi, die geselecteerd was voor het prestigieuze Atelier van de Cinéfondation van het filmfestival van Cannes in 2016. Ze co-produceerden tevens ook THE HARVESTERS van Etienne Kallos, , eveneens met de steun van Eurimages, die genomineerd was in Un Certain Regard op het recente filmfestival van Cannes en de SUMENDIA van Miguel Angel Jimenez, eveneens met de steun van Eurimages, dat op dit moment in post-productie zit.

In 2014 Heretic lanceerde Heretic Outreach, het internationale sales onderdeel van het bedrijf dat o.a. volgende uitstekende internationale films onder zijn hoede heeft. GODLESS vn Ralitza Petrova (Golden Leopard, Locarno IFF; EFA Discovery Nominee 2017) HOLIDAY van Isabella Eklöf (Sundance World Cinema Competition) en THE REPORTS ON SARAH AND SALEEM van Muayad Alayan (Special Jury Award, Rotterdam IFF).

De EURIMAGES CO-PRODUCTIE AWARD zal uitgereikt worden tijdens de European Film Awards Ceremonie op zaterdag 15 december in Sevilla (Spanje).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: