Kom op tegen Kanker bestaat 30 jaar. In die periode zijn er bergen verzet. En dat was enkel mogelijk dankzij de steun en de inzet van ontzettend veel donateurs, actievoerders en vrijwilligers in heel Vlaanderen. Eén en Kom op tegen Kanker willen dan ook iedereen bedanken die gedurende de voorbije 30 jaar zijn of haar steentje heeft bijgedragen. Hoe ze dat doen, ontdek je hieronder.

Vanavond kondigde Frank Deboosere tijdens het weerbericht aan dat Eén en Kom op tegen Kanker de handen in elkaar slaan voor een heus bedankingsweekend vol verrassingen, van donderdag 2 mei tot en met zondag 5 mei, naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van Kom op tegen Kanker. Eén en Kom op tegen Kanker organiseren dit weekend 30 symbolische bedankingsmomenten voor een aantal mensen die zich in de loop van al die jaren hebben ingezet voor het goede doel. Dat gaat van kleine dank-je-wels tot grote verrassingen. Informatie over deze bedankingsmomenten vind je hieronder. De eerste persoonlijke bedanking van Eén en Kom op tegen kanker was vandaag al: kankerpatiënte Valérie verraste haar buddy Jolien met een bedankingsfilmpje vanuit Mexico. Daarom wordt Jolien door haar vriendin Nadia met een smoes naar een elektrozaak gelokt. Daar wacht haar nog een tweede verrassing - in de vorm van een beer.

Voor de bedankingen doen Eén en Kom op tegen Kanker onder andere een beroep op hun levensgrote knuffelbeer. Die was vanavond al bij Frank in Het weer te zien. De beer zal de komende vier dagen Vlaanderen doorkruisen. Hij deelt knuffels uit aan iedereen die meewerkt om de droom van Kom op tegen Kanker te realiseren: een wereld waarin we geen geliefden meer verliezen aan kanker.

Eén brengt van woensdag- tot en met zondagavond een kort videoverslag van de bedankingen waarmee Eén en Kom op tegen Kanker die dag mensen hebben verrast. Ook op de Facebook- en Instagrampagina van Eén en Kom op tegen Kanker worden er de komende dagen foto's en video's gedeeld. Op de website van Eén wordt er vanaf woensdagavond op een tijdslijn het hele weekend lang beelden verzameld van de 30 acties: een.be/tijdslijn30jaar

De beer deelt knuffels uit

De beer van Eén en Kom op tegen Kanker zit niet stil. Op donderdag deelt hij knuffels uit in Antwerpen; op vrijdag in Aartselaar en Bilzen. Zaterdag kan iedereen de beer tegen het lijf lopen in Halle en Gent. Op zondag is de beer dan weer te vinden in Torhout.

Kom op tegen Kanker blijft nodig

Eén en Kom op tegen Kanker bedanken iedereen niet alleen voor hun uitvoerige inzet, maar roepen heel Vlaanderen ook op om zich te blijven inzetten. Want er is nog veel te doen: nog steeds krijgen in Vlaanderen gemiddeld 111 mensen per dag of 5 mensen per uur te horen dat ze kanker hebben. Ongeveer 1 op de 3 mannen en 1 op de 4 vrouwen krijgen kanker voor hun 75ste. En 1 patiënt op 3 sterft aan de ziekte. Er is dus nog een lange weg te gaan, en daarbij hopen Eén en Kom op tegen Kanker ook de komende 30 jaar de steun van alle Vlamingen te krijgen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: