Met de spectaculaire aftrap in Rio de Janeiro aan de Atlantische Oceaan start voor 9 koppels de bloedstollende race naar de Stille Oceaan aan de andere kant van het continent. Het is een race vol stress en onverwachte wendingen, waarin de kandidaten zichzelf en hun reisgezel tot het uiterste moeten drijven. Met de nipte eliminatie van de Nederlandse nichtjes Anja en Nancy stomen we af op een spannende droomfinale in Lima: België – Nederland. In een bloedstollende finale vechten Pascal & Miranda en Egbert & Jozefien uit wie zich de winnaar mag noemen van Peking Express: Zuid-Amerika.

Pascal en Miranda zijn een Nederlands koppel en hebben al 5 jaar een relatie. De voormalige Miss Holland en haar vriend zijn heel competitief ingesteld en wekken hiermee wrevel op bij de andere koppels. Hun sterkte is al lang bewezen: Ondanks alle tegenkantingen en handicaps van andere duo’s zijn zij sterke lifters, vechten zij in proeven tot ze er bij neervallen…meestal met succes.

Egbert en Jozefien beschikken over een een flinke dosis enthousiasme en humor en af en toe hebben ze met de eliminatie geflirt. Jozefien is fysiek minder sterk, het koppel gaat soms nogal chaotisch te werk en hun prioriteit is lol maken. Naarmate de race vorderde is hun overwinningsdrang ook gegroeid. De twee Vlamingen zijn de underdog, maar in die positie zijn ze op hun best!

In deze laatste etappe kunnen nog drie amuletten verdiend worden om de winstpot te spijzen. De twee duo’s starten in een vliegtuig dat hen boven de Nazcalijnen neemt. Dit zijn duizenden jaren oude figuren die in de woestijn zijn getrokken. Natuurlijk is dit een essentieel onderdeel van de komende proef, maar hebben de koppels dat goed begrepen? De winnaars van deze proef krijgen een voorsprong voor een zware hike door de woestijn, die eindigt aan de Stille Oceaan… Na duizenden kilometers gelift te hebben vanaf de start aan de Atlantische oceaan, brengen ze aan de andere kant van het continent op het strand hun laatste nacht door.

Het decor van de finalerace is Lima, de hoofdstad van Peru, waar de duo’s kriskras door de stad moeten liften naar zeven lokaties en vragen moeten beantwoorden van koppels die eerder zijn afgevallen. Als ze een vraag goed beantwoorden, mogen ze door naar de volgende lokatie. Bij een fout antwoord is er een straftijd van twee minuten. Het koppel dat als eerste bij het eindpunt aankomt, mag zich de winnaar noemen van Peking Express: Zuid-Amerika.

Peking Express: Zuid-Amerika - de Finale: vanavond Om 21u30 op VT4

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: