Het DAKkan.festival keert terug op 20, 21 en 22 september 2024 voor zijn vierde editie. Met artistieke en publieke interventies toont het DAKkan.festival wat er allemaal mogelijk is op de grote hoeveelheid ongebruikte ruimte op gebouwen. Antwerpen telt 3000 voetbalvelden aan plat dak, dit biedt nieuwe ruimte en een nieuw perspectief in de stad.

​Het DAKkan.festival ziet het dit jaar hoog én groots. Samen met vele partners brengt het dakenfestival weer straffe concerten, theater- en dansvoorstellingen, yogasessies, rondleidingen, comedy en familievoorstellingen op hoog niveau. Benieuwd hoe een groendak eruitziet? Antwerpen voor Klimaat organiseert het hele weekend inspirerende tours langs de mooiste groendaken van Antwerpen.

Van Rooftop Cinema tot Hoogste Rommelmarkt

De programmatie oogt nu al behoorlijk indrukwekkend. Op de 'Hoogste Rommelmarkt’ scoren schattenjagers vintage spullen op het dak van P&R Linkeroever, bovenop Interparking Meir komt een 'Rooftop Cinema', het dak van de Arenahal in Deurne wordt drie weken lang een gezellige panoramische 'Rooftop Bar', het adembenemende dak van het MoMu biedt uitzicht op het oude stadscentrum en op een kleurrijke dakexpo, het MAS organiseert een exclusief concert bij zonsondergang, de Blikfabriek bouwt een betoverende wellness op het dak, het PAKT verwelkomt in september drie weekends lang bezoekers voor dakrondleidingen en een kunstroute. Dit en nog veel meer valt er te beleven op het mooiste nazomerfestival van 't stad.

Nabilla Ait Daoud, schepen voor cultuur: "Op de Antwerpse daken komt het DAKkan.festival tot leven: waar muziek, dans en theater de hemel raken. Op de stadsdaken krijgen deze bijzondere acts een extra dimensie en staan er heel wat culturele acts van hoog niveau geprogrammeerd. Noteer in je agenda en schreeuw het van de daken: er komt een fijn festival aan!”

Tatjana Scheck, schepen voor leefmilieu: "Wereldwijd schakelen steden hun daken in om een antwoord te bieden op klimaatuitdagingen (vergroening, wateropvang, herbruikbare energie of voedselproductie). Ook in Antwerpen is er nog heel wat potentieel om van grijze daken groene en kwaliteitsvolle buitenruimtes te maken. Bezoekers van het DAKkan.festival kunnen zelf de mogelijkheden van een groendak of de klimaatpremie leren kennen tijdens verschillende dakbezoeken bij Antwerpenaren thuis of van Antwerpse bedrijven.”

Praktisch

  • DAKkan.festival op 20, 21, 22 september 2024.
  • Arenahal Rooftop Bar opent al op 30 augustus 2024.
  • Wellness in de Blikfabriek opent half augustus 2024.
  • PAKT-kunstroute: weekends 7/8 + 14/15 + 21/22 september 2024.
  • Tickets te koop vanaf half augustus 2024 op www.dakkan.be. Op de website is dan ook het volledige programma te vinden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over