Millionaire, Warhaus, TheColorGrey, Kraantje Pappie, Michael Schack en nog veel meer!

Aan muziekgenres tijdens de Zomer is van Mechelen geen gebrek. Van zaterdag 23 juni t.e.m. zondag 26 augustus geniet de festivalbezoeker van een breed gamma aan muziektalent uit de alternatieve rock/pop, hiphop, wereldmuziek en nog veel meer. Beleef je zomer in Mechelen want aan zomeractiviteiten kom je niets te kort! Artiesten als Millionaire, Warhaus, Kraantje Pappie, Discobar Galaxie, TheColorGrey, Bombino, Michael Schack, Sam Renascent en Isolde XL o.a. passeren deze zomer de revue.

Puur muziekgenot tijdens de Zomer is van Mechelen want muziekfestivals als Ottertrotter, Parkpop, Dijlefeesten en Maanrock serveren je een variëteit aan muziekacts om u tegen te zeggen. Voor elk wat wils want wie van hiphop-, rock-, indierock-, pop- en feestmuziek houdt zit bij de Zomer is van Mechelen aan het juiste adres. Je kan bovendien op elk festival bijna elke muziekstijl beleven. “Deze nieuwe lading namen maakt heel duidelijk: muzikaal wordt het een topzomer. Heel wat van de groepen staan deze zomer op de allergrootste festivals, maar dus ook bij ons in Mechelen. Dit is een heel straf programma, in het bijzonder voor gratis festivals”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Ottertrotter pakt uit met stevige kleppers

De aftrap van de Zomer is van Mechelen wordt gegeven tijdens het tweedaagse Ottertrotter. Dit jaar blaast het festival 25 kaarsjes uit en dat wordt gevierd met een indrukwekkende line-up.

TheColorGrey, een 23-jarige rapper uit Antwerpen met Congoleese roots, werd vorig jaar uitgeroepen tot één van de Belgische hiphopbeloftes met ‘On & On’, en scoorde begin dit jaar opnieuw met ‘You Got To Show Me’, de Hotshot van Studio Brussel. Zijn nieuwste EP verscheen begin april en wordt nu al vergeleken met The Roots en Drake. Deze topper blaast je omver met zijn talent op zaterdag 23 juni.

Ook niemand minder dan Bombino zakt af naar het wereldfestival. Deze held wordt beschouwd als één van de meest succesvolle gitaristen uit de Sahara. Een mix van rock en psychedelica brengt je helemaal in de zomerse sfeer. Dankzij zijn derde album ‘Nomad’, geproduceerd door Black Keys’ Dan Auerbach, brak hij door in de westerse wereld. Op 18 mei wordt zijn vierde album verwacht en zal voor het eerst live gebracht worden op zaterdag 23 juni.

Op zondag 24 juni staat The Mauskovic Dance Band op het podium en zette ondertussen menig Europese podia in brand. Hun opzwepende Afro-Colombiaanse muziek uit de jaren zeventig laat niemand stilzitten en hun nieuwe release wordt ondertussen ook non-stop gedraaid op de Engelse BBC. Een (voorlopig) laatste naam die we toevoegen aan de line-up is Dijf Sanders. Gekend van de Belgische elektroband Teddiedrum, trok deze multi-instrumentalist begin 2017 – in opdracht van Europalia – naar Indonesië. Hij serveert je elektronica voor jazzliefhebbers of een mengeling van elektronische met akoestische muziek.

Maanrock: Belgische toppers

Het gratis stadsfestival trok vorig jaar maar liefst 120.000 bezoekers. De veelzijdigheid aan muziekacts dit jaar zal ongetwijfeld voor een topeditie zorgen. Artiesten als Niels Destadsbader, De Kreuners, Discobaar A Moeder, Yves Deruyter, Abba Gold, Rob De Nijs, Laura Tesoro en Kaatje werden al eerder voorgesteld. Volgende artiesten worden toegevoegd aan de affiche:

Belgisch popsurrealisme ten top. Ook de band Millionaire staat op zaterdag 25 augustus op het Groot Podium van Maanrock. Weinigen excelleren in zoveel uiteenlopende stijlen als Tim Vanhamel. Hij combineert funk, pop en futuristische dansmuziek als geen ander. Met tracks als ‘Champagne’, ‘Me Crazy, U Sane’ en ‘Outside The Simian Flock’ wist Vlaanderen meteen dat ze een weergaloos stukje muziek kunnen produceren. Hun liveshows zijn puur genot.

Ook Warhaus sluit op zaterdag aan op het Groot Podium. Dit indrukwekkende solodebuut van Maarten Devoldere bezorgt keer op keer kippenvel. Met zijn slepende grooves laat hij je vluchten in het wonderlijke universum van de film noir en zorgt de sensuele Sylvie Kreusch, zangeres van Soldier’s Heart, voor de romantische toets.

Een legendarische hiphopband uit ons eigen land, ’t Hof van Commerce, blaast 20 kaarsjes uit en dat zal je zaterdag 25 augustus geweten hebben aan het Groot Podium, want goesting hebben ze! Verwacht verder ook nog de subtiele mix van minimalistische grooves, onstuimige beats en zwoele harmonieën van niemand minder dan Témé Tan. Ten slotte zorgen Kraantje Pappie op vrijdag en Discobar Galaxie op zaterdag voor een feest van formaat.

Parkpop brengt diverse muziekgenres

Parkpop strijkt traditiegetrouw elke donderdag neer in de Kruidtuin van 28 juni t.e.m. 16 augustus. Met Parkpop komt iedereen ongetwijfeld aan zijn trekken. Ook hier alvast een tipje van de sluier: op 19 juli brengt Isolde XL een heerlijke mix van covers uit de Franse sixtiespop, afgewisseld met diverse Engelstalige parels van vroeger en nu. Isolde Lasoen, ook wel bekend als drumster van o.a. DAAN, weet het publiek te imponeren met haar liveacts. Op 2 augustus komtMichael Schack de Kruidtuin onveilig maken met zijn drumtechnieken. Ook wel beter bekend als de drummer van Netsky, zal hij als geen ander voor een stevig feestje zorgen. Bovendien krijg je elke donderdag Radio Botanique als opwarmer én afsluiter te zien en ook zij brengen heel wat sfeer en vertier.

Dijlefeesten presenteert o.a. winnaars De Nieuwe Lichting

Dijlefeesten, het oudste festival van Mechelen, palmt het Cultuurplein opnieuw in tijdens het laatste weekend van juli en serveren je o.a. twee van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2018 van Studio Brussel. De vierkoppige band Portland won de wedstrijd dankzij ‘Pouring Rain’ en zorgen voor tijdloze en melancholische songs die je in hogere sferen brengen. Wie van psychedelische garagepunk houdt, moet zeker de band SONS hebben gezien. Hun pompende bassen en knallende drums zetten het podium sowieso in lichterlaaie. Niet voor mietjes dus!

Maar ook Sam Renascent mag je verwachten op de Dijlefeesten. Als volleerd drummer tourde hij de afgelopen jaren met diverse bands, maar nu is het tijd voor zijn eigen project. Geïnspireerd door Stromae, Pharrell Williams en Kanye West mixt hij op eigenzinnige wijze electropop met Afro/American beats. Voorlopig als laaste artiest aan deze affiche toe te voegen, is de winnaar van de Humo’s Rock Rally The Calicos. Deze Antwerpse band brengt americana en indierock als geen ander. Neem het van ons aan, deze band moet je gezien hebben. “Elk jaar weer trachten de Dijlefeesten hun trouwe publiek te verrassen met de nieuwste namen uit de alternatieve muziekscène. Ook dit jaar leggen wij de lat hoog met 2 winnaars van de nieuwe lichting nl Sons en Portland , de winnaar van Humo's rockrally 2018, Calicos en een van de revelaties van het Trix We are open festival, Sam Renescant. Meer namen binnenkort!”, aldus Alain Croon, organisator Dijlefeesten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: