Sinds 17 oktober is de tiendelige reeks De Bende van Jan de Lichte elke zondagavond om 21u00 te zien bij VTM. Er is nu ook een exclusieve achter de schermen reeks, enkel te bekijken op VTM GO. Cast, crew en figuranten vertellen in drie afleveringen hoe deze straffe fictiereeks vol spectaculaire scènes tot stand kwam.

In de eerste aflevering van ‘De Bende van Jan de Lichte’ wordt een postkoets overvallen. “We hadden maar één dag om die scène te draaien”, zegt hoofdrolspeler Matteo Simoni. “En die was heel belangrijk, ook in het boek, want het is de eerste keer dat Jan de Lichte zijn stem laat horen.” Maar eenvoudig was het niet, zegt regisseur Maarten Moerkerke: “Je moet weten, die postkoets is eigenlijk al heel duur. Die vier paarden daarvoor ook.” En dan waren er ook nog de stuntmannen: “Dat zijn heel ervaren mensen en die helpen om zo'n scène beter te maken”, zegt Moerkerke. “Maar blijkbaar moet er na x aantal vallen bijbetaald worden, per stunt... Dat hebben we dan toch een beetje moeten doseren.

Bekijk hier de preview:

De 3 afleveringen van De Bende van Jan de Lichte Behind the Scenes zijn hier te bekijken: https://vtm.be/vtmgo/de-bende-van-jan-de-lichte-behind-the-scenes~p4e65309f-f74b-4c11-b699-583b606659c9

De Bende van Jan de Lichte Behind the Scenes: exclusief op VTM GO.
De Bende van Jan de Lichte op zondag om 21u00 bij VTM en ook op VTM GO.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: