Vrijdagavond opende de Rode Zaal van het Fakkeltheater zijn deuren voor een nieuwe productie die van start ging. Het productiehuis Uitgezonderd. brengt al een tijdje televisieformats van vroeger en nu tot leven in het theater. Kijk maar naar het leven zoals het is: de Wijkagenten, Boer zocht vrouw, Schone Schijn, Aspe, Blind Date enz… Maar nu is het de beurt aan “The Soundmixshow”, een legendarische show die vroeger op VTM verscheen.

Wie dan direct denkt aan een hele voorstelling vol ontdekkingen naar talent heeft het mis. Aan talent in de voorstelling geen gebrek, maar het is niet de show die terug komt maar wel een verhaal rond de show. Het enige wat terugkeerde en bij iedereen direct nog extra nostalgie teweeg bracht was de presentator Bart Kaëll. Althans op het podium, want daarnaast kwam ook de echte jury van toen even een kijkje nemen. Micha Marah, Fred Bekky en Jos van Oosterwyck mochten deze keer rustig op plaats nemen in de zaal i.p.v. jury te spelen.

Het verhaal begint met twee zingende mensen in de living, kijkend naar “de Soundmixshow”, hoe kan het ook anders. Valerie (Hilde De Baerdemaeker) en haar gay-BFF Jack (Peter van de Velde) amuseren zich rot na een dagje shoppen tot hun gelukzalig momentje verstoord wordt door de man van Valerie, Philippe (Peter Van Asbroeck). Hij is niet zo gesteld op Jack en stuurt hem dan ook meteen naar huis. Het kan natuurlijk ook iets te maken hebben gehad met de koopwoede van Valerie die dag.

Het huwelijk van Valerie en Philippe zit niet helemaal perfect. De sleur zit er goed in. Philippe zit enkel met zijn vrouwelijke collega’s in zijn hoofd en Valerie kan enkel maar aan al die winkeltjes denken die ze met Jack kan afschuimen. Ook de soundmixshowavonden met Jack lijken Philippe mateloos te storen. Op een dag hoort Jack toevallig een gesprek tussen Philippe en zijn advocaat. Hij wilt scheiden! Hij probeert Valerie uit alle macht te helpen maar helaas kan het niet baten. Philippe neemt zijn koffers en Valerie is ontroostbaar.

Jack probeert vanalles om haar op te beuren maar als dat niet lukt blijft er nog maar één oplossing over. De enige manier om haar terug gelukkig te krijgen is haar grootste droom waarmaken. Dus schrijft hij hen in voor de Soundmixshow. Zal Philippe nog terugkomen? Komt alles nog terug goed tussen Philippe en Valerie? Zullen ze de Soundmixshow winnen?

Op vrijdagen, zaterdagen en zondag kan je dat allemaal te weten komen. Het script werd geschreven door Brick Van Dyck en zijn goede vriend Sven De Ridder regisseerde het. Een goed duo blijkt alweer. Hilde en Peter van de Velde spelen de twee BFF’s en maken al direct een vliegende start met de eerste scène. Peter kan zich volledig laten gaan, zowel vocaal als fysiek, en doet dit op sublieme wijze. Ook Hilde laat het beste van zichzelf zien en mocht na Steracteur Sterartiest nog eens op een podium zingen. Peter Van Asbroeck mocht de macho spelen en Bart Kaëll zichzelf.

In het eerste deel van het stuk betreft het decor de living van Valerie en Philippe. Tijdens de pauze werd het echter helemaal verbouwd naar 2 loges en het podium van de soundmixshow. Aan alle details werden gedacht want tijdens de show schenen er spotlights de zaal in en begon er een discobol te draaien. Ideaal om helemaal in de sfeer te geraken. Ook het kledingrek waar de kandidaten hun kostuum mochten uitkiezen was van de partij en werd telkens naar beneden en boven gehesen.

De voorstelling zal voor veel mensen een hoop nostalgie opleveren door alle details die in de voorstelling verteld worden. Valerie en Jack kennen alle afleveringen en zingen dan ook de gekendste liedjes en bespreken de ondertussen bekendste gasten. Kortom het ultieme stuk om even terug te blikken op een gezellig avondje “Soundmixshow kijken” van vroeger.

Wie zijn tickets voor dit geweldig stuk nog niet besteld heeft, kunnen we alleen maar adviseren om zo snel mogelijk naar www.uitgezonderd.be te surfen en op “tickets” te klikken. Het stuk speelt nog tot en met 4 februari 2018 in de Rode zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: