EELS is een van de artiesten die op de tweede editie van Once In A Blue Moon in het Amsterdamse Bos zal optreden. Andere in het oog springende namen op het voorlopige affiche zijn Courtney Barnett en Gregory Alan Isakov. Daarnaast zullen ook shows te zien zijn van John Moreland, Tyler Childers, Michelle David & The Gospel Sessions, Israel Nash, The Grand East, Eriksson Delcroix en Blank Range. Once In A Blue Moon vindt plaats op zaterdag 24 augustus. Dat het festival een vervolg zou krijgen, was direct na de eerste en uitverkochte editie van vorig jaar al bekend. Once In A Blue Moon richt zich in de programmering met name op americana, country, folk, blues en rootsrock, maar toont met de aangekondigde artiesten aan zich niet volledig door die kaders te laten leiden. De line-up is nog niet compleet, op korte termijn zullen meer namen aangekondigd worden. In totaal treden er circa 20 acts op, verdeeld over drie podia binnen een comfortabel opgezet festivalterrein in een bosrijke omgeving. De kaartverkoop voor Once In A Blue Moon start op zaterdag 2 februari om 10.00 u en loopt via Ticketmaster.

Niet alleen het predicaat 'uitverkocht’ was een indicatie voor het succes van de vuurdoop van OIABM. De vele lovende publicaties in de landelijke kranten spraken ook boekdelen. "Wat OIABM onderscheidt van al die andere festivals is een heel duidelijke muzikale identiteit", schreef het Parool bijvoorbeeld. "Het overzichtelijke festivalterrein, met drie podiumtenten, loopt vol voor een programma dat bedachtzaam lijkt samengesteld”, constateerde de Volkskrant. "OIABM ontsteeg op verschillende manieren de beperkingen van een blank, stoffig en nostalgisch programma", was het oordeel van NRC.

Tom Ketelaar, programmeur en organisator namens Greenhouse Talent, licht toe hoe ze in de samenstelling van de line-up te werk gaan. "We laten ons als organisatoren leiden door ons gevoel. We zijn liefhebbers, net als ons publiek. De gemiddelde bezoeker van Once In A Blue Moon houdt van pure roots acts als John Moreland of Tyler Childers, maar weet ook EELS of Courtney Barnett op waarde te schatten. Die laat zich in zijn muzieksmaak niet beperken door genres.

Line up als bekend gemaakt tot nu toe (in alfabetische volgorde): Blank Range; Courtney Barnett; EELS; Eriksson Delcroix; Gregory Alan Isakov; The Grand East; Israel Nash; John Moreland; Michelle David & The Gospel Sessions; Tyler Childers.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Once In A Blue Moon
Datum: 
24 augustus 2019
Locatie: 
Amsterdamse Bos, Amsterdam

Reservatie:

Meer over