Aanstaande zaterdag van 12:00 tot 22:00 online te zien via TivoliVredenburg

De Nederlandse pianist/componist Pieter de Graaf geeft aanstaande zaterdag 23 januari een tien durend pianoconcert waarbij improvisatie centraal staat. De opnamen van de ‘piano-marathon’ moeten de basis vormen voor een nieuwe album.

Het optreden vindt plaats in TivoliVredenburg in Utrecht en wordt uitgezonden via een online livestream. Toeschouwers kunnen de gehele sessie volgen, of delen van het concert online bijwonen.

“Het is een droom die uitkomt. Spelen in de grote zaal in een van de grootste theaters van Nederland, zonder tijdsdruk of voorgeschreven programma, met alleen de piano en mezelf. Ik kan niet wachten mezelf en de luisteraars te verrassen."

Eerder dit jaar won Pieter de Graaf de Edison Klassiek, in de categorie neoklassiek. Zijn inspiratiebronnen zijn divers: Chopin, Keith Jarrett en Miles Davis. De Graaf wordt vergeleken met Nils Frahm en Einaudi. Toch creëert hij volgens TivoliVredenburg een uniek en eigen geluid, door de toevoeging van elektronica en invloeden van jazzmuziek.

De jury van Edison Klassiek zei over Pieter de Graaf het volgende: “Een wervelwind, een draaikolk van geluiden en ideeën, urgent en gedecideerd op de plaat gezet. Maar wat misschien nog wel het belangrijkste is: ondanks zijn vernieuwingsdrift klinkt De Graaf helemaal als De Graaf.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over