‘Julia’ is de eerste single van ‘The New Girl on 51st Street’, het nieuwe album van zanger, radio- en tv persoonlijkheid Eddy Willemsen. ‘Julia’ is voor iedereen die zich het gevoel van een pijnlijke breuk nog steeds herinnert, maar er eigenlijk niet al te vaak aan wil worden herinnerd. Bekijk of beluister ‘Julia’ op Youtube en Spotify.

De eerste vraag die Eddy steevast wordt gesteld na het beluisteren van de track: “Wie is Julia eigenlijk?” Het antwoord is verrassend eenvoudig; Julia is jouw ex. Die ene ex die nog steeds af en toe in je gedachten voorbij komt dwarrelen, die ex die je liever vergeet, maar dat lukt niet erg.

Eddy licht toe: “Julia, die in het echt vast en zeker door het leven gaat onder een andere naam, is jouw ex. Dat gevoel toen je na de breuk dat pijnmoment moest meemaken toen je Julia zag lopen met die ander, zag drinken met iemand die persoon zó niet bij haar of hem paste... ze lachte er zelfs bij. Tuurlijk ging je bellen, niet om het bij te leggen, maar om te kijken of ze het net zo rot had als jij. Dus niet; ze nam niet op en was niet eens thuis toen je langs het huis reed. “Julia never gives an answer and Julia’s not at home....” is niet voor niets de laatste regel van het nummer; zou Julia het wel leuk hebben terwijl jij je de dag door worstelt?”

De song is opgenomen in de Edcetera studio en alle instrumenten, met uitzondering van de gitaarsolo, en alle zang zijn gespeeld en gezongen door Eddy Willemsen zelf, inclusief het complete achtergrondkoor.

‘Julia’ werd gemixt en gemasterd in de Londense Abbey Road Studio door Frank Arkwright, de man achter het geluid van Oasis, Blur en de Beatles Anthology. Hij heeft ook dat typische Beatle-geluid aan de song verbonden. Liefhebbers van liedjes met een kop en staart die meegezongen kunnen worden en die ook nog eens dat gevoel oproepen van de Magical Mystery Tour periode zullen het komende album The New Girl on 51st Street en daarop vooruitlopend de eerste single ‘Julia’ snel in hun armen sluiten.

‘The New Girl on 51st Street’ komt uit op 18 oktober, op Edcetera Music, het eigen label van Eddy Willemsen.

Eddy Willemsen is sinds zijn negentiende actief met muziek bezig. Als radio DJ bij de Tros presenteerde hij programma’s als Nachtwacht, Havermoutshow, Tros Sport, Tros Aktua. Tijdens zijn radio-jaren ontwikkelde hij zich ook als componist en gitarist. Na releases met bands als One For All en Bad News, met wie hij met zelfgeschreven nummers viermaal de hitlijsten haalde, woonde de van oorsprong Rotterdammer op Curaçao. Eind 2017 keerde Eddy terug naar Nederland om daar de muzikale, rode draad weer op te pakken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over