Op maandag 21 september gaat Koen voluit voor zijn vierde jongensdroom. De derde aflevering van Project K, waarin Koen na hulp van Maggie De Block een open hartoperatie mocht bijwonen, werd bekeken door 958.385 kijkers (live +3), goed voor een marktaandeel van 42.2 % (VVA 18-54).

In de volgwagen naast Eddy Merckx een etappe van de Tour de France meebeleven, dat is de vierde droom die Koen Wauters wil waarmaken. Daarvoor gaat hij met veel ontzag aankloppen bij zijn grote held, Eddy ‘De Kannibaal’ Merckx. Koen was vroeger al grote fan en imiteerde Merckx als kleine jongen als hij rond reed op zijn fietsje. Nu zoekt hij Eddy thuis op met de vraag deze speciale jongensdroom voor hem te realiseren. Eddy wil graag helpen maar dan staat er uiteraard wel iets tegenover.

Koen moet van Eddy de Cannibale uitrijden. Dat is een mythische bergrit van 173 kilometer lang voor gevorderde wielerliefhebbers. Het parcours bestaat uit zes loodzware beklimmingen, waaronder twee keer de Mont Ventoux. Op zich al een heel zware opdracht maar de moed zakt Koen helemaal in de schoenen wanneer hij hoort dat hij die Cannibale niet alleen moet uitrijden, maar ook nog eens moet winnen van een team van goed getrainde bekende tegenstanders.

Zelf krijgt Koen de steun van bergkoning Lucien Van Impe. De tegenstanders van het andere team worden aangestuurd door Eddy Planckaert. Die zal moeten proberen om onder andere ex-judoka Gella Vandecaveye, sportverslaggever Maarten Vangramberen, acteur Louis Talpe en Vlaams minister van sport Philippe Muyters klaar te stomen zodat ze van Koen kunnen winnen.

Wanneer hij de opdracht krijgt, heeft Koen nog een paar maanden om zich voor te bereiden op Eddy’s opdracht. Hij gaat zo snel mogelijk professionele begeleiding zoeken en begint aan een loodzwaar trainingsschema. Wanneer Koen de dag voor de race aan de Mont Ventoux arriveert, ontdekt hij dat coach Planckaert zijn ploeg herschikt heeft en dat hij twee nieuwe, verrassend sterke renners heeft ingeschakeld.

Vierde aflevering Project K maandag 21 september 2015 om 20.35 bij vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: