De tijd waarin Ed Sheeran zijn albums op straat aan de man bracht, ligt al ver achter ons. Vandaag de dag is hij niet enkel een zanger die hoge toppen scheert in de hitlijsten, maar ook een gevestigde waarde die de wereld rondtoert en mag samenwerken met de internationale top.

Ed Sheeran groeit op in het Engelse Halifax. Hij leert zichzelf gitaar spelen en ontdekt op zijn elfde dat muziek zijn grote passie is. Zijn eerste concerten geeft hij al wanneer hij nauwelijks dertien is.

2011 is het jaar van de grote openbaring! De nobele onbekende schopt het meteen tot favoriet van het grote publiek. Ed Sheeran tekent bij Warner en brengt zijn debuutplaat ‘+’ uit, waarmee hij bewijst wat een getalenteerd singer-songwriter hij is. Zijn songs zijn eenvoudige en treffende pareltjes, op het kruispunt tussen pop, folk en hiphop. Met “The A Team”, “You Need Me, I Don’t Need You”, “Lego House” en “Drunk” lijken de hits met sprekend gemak uit zijn pen te vloeien! Het album rondt al gauw de kaap van één miljoen verkochte exemplaren. En wanneer het succes oogverblindend wordt, is ook de erkenning vanuit de sector des te groter. Ed Sheeran rijft datzelfde jaar nog twee Brit Awards binnen (‘Britse Revelatie’ en ‘Mannelijke Britse Artiest’). Zijn prestaties op het podium zijn keer op keer indrukwekkend, zo weten ook de fans die erbij waren op Rock Werchter of in het Koninklijk Circus, dat al weken voordien de bordjes ‘uitverkocht’ mocht bovenhalen. Een ongelooflijk en oververdiend succesverhaal voor de getalenteerde jongeman, die terecht zijn plaats heeft tussen de allerbesten.

2014 wordt het jaar van zijn comeback in de actualiteit en ook op podia in de hele wereld. De Engelse zanger kondigde al aan in de zomer een nieuw album uit te brengen en bevestigde alvast ook zijn aanwezigheid op Pukkelpop in augustus. Daarnaast trekt hij in het najaar op pad met een zaaltournee, waarbij ook België niet overgeslagen wordt! Ed Sheeran spreekt met zijn talloze Belgische fans af op 4 november in Vorst Nationaal voor een langverwacht concert. De ticketverkoop voor deze show start nu vrijdag, op 4 april vanaf 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ed Sheeran
Datum: 
Dinsdag 4 november 2014, 20.00 uur
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over