Wereldsterren Ed Sheeran en Elton John luiden de feestdagen in met hun gloednieuwe liefdadigheidssingle 'Merry Christmas' die nu beschikbaar is op alle platforms. De release ging ook vergezeld van een feestelijke videoclip met cameos van onder andere Jonathan Ross en The Darkness die samen met Ed en Elton iconische kerstscènes heruitvinden.

Tijdens de kerstperiode van 2021 zullen de royalty's en de winst uit de verkoop van de single gelijk worden verdeeld tussen de Ed Sheeran Suffolk Music Foundation en de Elton John Aids Foundation

'Merry Christmas' voorziet ons van dé perfecte dosis kerstvreugde - overladen met sleebellen, opzwepende arrangementen en vrolijke harmonieën. Ed en Elton's hartverwarmende teksten dragen alleen maar bij aan die feestelijke sfeer: "So kiss me under the mistletoe / Pour out the wine let's toast and pray for December snow / I know there's been pain this year but it's time to let it go / Next year you never know, but for now, Merry Christmas."

De single werd geschreven door Ed Sheeran en Elton John en is de vrucht van een hechte vriendschap van meer dan een decennium tussen de twee artiesten. Steve Mac producete de track.

De officiële video voor 'Merry Christmas' - geschreven door Jason Koenig, Jenny Koenig en Ed Sheeran - voegt nog meer klatergoud toe door een eerbetoon te brengen aan scènes uit vroegere nummer 1-kerstmuziekvideo's en iconische kerstfilms.

Met een beetje hulp van Mr Blobby, Jonathan Ross, Big Narstie, Michael McIntyre en The Darkness, die allemaal in beeld komen (!), zien we de cast scènes naspelen uit onder andere Wham's 'Last Christmas', Shakin' Stevens' 'Merry Christmas', The Snowman's 'Walking in the Air', East 17's 'Stay Another Day' .

'Merry Christmas' is misschien de eerste muzikale samenwerking tussen Ed en Elton, maar het is niet de eerste keer dat de twee zich wagen aan een feestelijke release. In 2017 verzekerde Sheeran zich van de felbegeerde UK Christmas No.1 met zijn tijdloze ballad 'Perfect', terwijl Elton's klassieker uit 1973, 'Step Into Christmas', een van de meest gedraaide kerstnummers aller tijden is geworden.

Tijdens de kerstperiode van 2021 zullen Ed Sheeran en Elton John's royalty's en de winst uit de verkoop van de single gelijk worden verdeeld tussen de Ed Sheeran Suffolk Music Foundation en de Elton John Aids Foundation.

Muziek

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: