Het gloednieuwe album van Ed Sheeran ‘Divide’ is nog maar een week uit en is nu al meer dan 20 000 keer verkocht, goed voor platina! Het nieuwe album neemt een vliegende start en komt meteen op één binnen in de albumlijst.

Ed Sheeran domineert dan ook de Belgische Charts, want nooit eerder stond een zanger op nummer 1 in drie Ultratop Charts op hetzelfde moment: #1 Ultratop 50 Singles, #1 Ultratop 200 albums en #1 Ultratop 50 mid price. Hiermee breekt hij een mooi (ongezien) record en neemt hij de Ultratop-record kroon van Adele over.

Verder staat de single ‘Shape Of You’ al acht weken ononderbroken op één in de Ultratop en lijkt daarmee ook op weg om alle voorgaande records te breken.

Niet alleen in België verbreekt Ed Sheeran records. Hij verpulvert ze wereldwijd. In de meeste landen moeten de officiële charts nog binnenkomen maar enkel en alleen op basis van de indicaties en trends slaat de release in als een bom!

Hij klopte in ieder geval al het record van The Weeknd door 68,7 miljoen streams te verzamelen op Spotify op 1 dag (vrijdag 3 maart). Waarvan 10,12 miljoen (nog een record!) voor ‘Shape Of You’.

Met de woorden van Ben Cook - President, Atlantic Records UK:

"Ed is an artist that inspires a generation, and the release of Divide is a global event. It's great to see so many people across the world respond to this brilliant new work in such an unprecedented manner. As the way we release music changes, Ed continues to shape culture and how it evolves. It’s early days, but we’re really excited to see what we can achieve alongside Ed and his management on what is an outstanding landmark record."

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over