Goele Bormans

Zaterdag begon het echt Antwaarps teater aan het nieuwe speelseizoen. Ze opende met het stuk "Mijne gebuur heeft het zuur" dat reeds voor de vijfde maal wordt opgevoerd. Ruud De Ridder schreef het stuk in 1988 naar aanleiding van het overlijden van zijn moeder een jaar eerder. Het stuk wordt dit jaar voor de allerlaatste maal vertoond. Wie het dus absoluut nog wilt zien, zal snel moeten zijn!

Het vertelt het verhaal van Gust (Ruud De Ridder) die in zijn gebuur de ideale schoonzoon en zijn beste vriend had gevonden. Tot het noodlot twee jaar geleden toesloeg en Harry (Nick Delafontaine) overleed tijdens een looptochtje met zijn schoonvader. Nadine (Anke De Ridder), de vrouw van Harry en tevens dochter van Gust en Edith (Nicole Laurent), kon niet langer in het huis van Harry en haar wonen en besloot van te verhuizen. Jarenlang woonde beide koppels gelukkig naast elkaar, maar door Harry's overlijden viel alles plots in duigen. Gust heeft zijn verdriet nooit kunnen verwerken en praat nog elke dag met de foto van Harry.

Na 2 jaar besluit Nadine terug te komen. Gust en Edith kunnen hun geluk niet meer op, tot ze horen dat Nadine haar nieuwe vriend Julien (Ludo De Wit) meebrengt. Gust ziet het niet zitten dat Nadine met Julien in het huis naast hun komt wonen, gezien Julien Harry niet is. Hij heeft het moeilijk om alles los te laten maar het wordt nog erger als Harry plots verschijnt. Wordt Gust langzaamaan gek van verdriet? Of leeft Harry toch nog?

"Mijne gebuur heeft het zuur" is een minder lachwekkende komedie als wat we gewoon zijn bij het echt Antwaarps teater. De rode draad door het stuk is het verdriet waar iedereen nog mee worstelt. De gevoelige emoties komen meermaals aanbod en slagen erin het publiek te ontroeren. Uiteraard zou het het echt Antwaarps teater niet zijn als er niet voldoende lachsalvo's aanwezig waren. Humor doorprikte af en toe de tristesse die het verhaal met zich meebracht. Wat het stuk mooi in evenwicht bracht. Een niet zo typische komedie, maar daarom zeker een unicum om eens te gaan zien. De emoties van Ruud en Nick zorgden voor ontroerende momenten. Maar ook de rest van de cast wist het hart van het publiek te stelen. Wederom een prachtige prestatie!

Wie graag gebruik maakt van de laatste kans om deze ontroerende komedie te zien, heeft nog tijd tot en met 11 september. Snel zijn is de boodschap!

Meer info en tickets kan je vinden op: www.echtantwaarpsteater.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: