Op 22 september 2017 verschijnt This Could Be Anything, een nieuwe EP van de Britse formatie Echotape op Gentlemen Recordings (distributie Bertus/V2). De EP is geproduceerd door James Lewis (onder andere Arctic Monkeys, Di-rect, Rudimental, The Wombats, Charli XCX, Lykke Li). Drummer Mike Burford: "Met deze release wilden we een stapje hoger zetten en alles wat we ervoor hebben gedaan wegblazen. De nummers kwamen als vanzelf en er zit een echte gezamenlijkheid in de tracks."

De eerste single van de EP is het ultracatchy Forget It, een energieke gitaargedreven sing-a-long indie anthem, geknipt om op festivals rond te springen en bier te morsen op je medebezoekers. De video is inmiddels te zien is op YouTube. This Could Be Anything loopt vooruit op een nieuwe album in 2018, de opvolger van het eveneens op Gentlemen Recordings verschenen album Wicked Way.

Echotape
Definitely one to watch, volgens de Engelse pers: Echotape uit Middle Wallop (bij Oxford). De Do-It-Yourself attitude waarmee ze hun ontzettend aanstekelijke single We Should Feel Like We Are In Love uitbrachten leverde hen een nieuwsitem bij Sky News op. Na release van hun album Wicked Way (2016) werden ze al geselecteerd als Official Shazam Artist, ze kondigden hun eerste headlining UK tour aan en ze werden geselecteerd voor BBC Introducing, waarvoor eerder ook acts als Jake Bugg, The 1975 en Florence and the Machine geselecteerd werden. Ze toerden over de hele wereld, van Hollywood naar Madrid tot zelfs een headliner spot op het V-Rox Festival in Vladivostok voor 30.000 man. Daarnaast stonden ze op The Great Escape, Carfest, Blissfields en Rock City, en werden ze ook nog eens genomineerd voor de Best of British Unsigned Award. Echotape speelde al in Paradiso, Amsterdam en Merleyn, Doornroosje, samen met de Nieuw Zeelandse Graham Candy, ze stonden op Altersonic in Groningen en op VESTROCK en ze waren headliner op het uitverkochte HunterFest festival. Hun single We've Been Dreaming kreeg al wat bescheiden airplay op de Nederlandse en Vlaamse independent radio en ze waren al twee maal te gast bij het RTV Rijnmond’s Live Uit Lloyd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over