Anton Coene en Echo Beatty presenteren hun kortfilm 'Vision Glitch'. Na de opnames van Echo Beatty's nieuwe plaat 'Vision Glitch', die een paar weken geleden uitkwam, stapten de twee in een busje en vertrokken richting oosten. Volgestouwd met instrumenten en camera's begonnen ze gewoon te rijden en vroegen zich voor één keer niet af wat ze in godsnaam aan het doen waren.

Annelies Van Dinter van Echo Beatty en fotograaf Anton Coene kruisten elkaar waarschijnlijk jaren geleden tijdens een van hun muzikale avonturen, misschien was het zelfs bij een benzinestation. Door busjes en hotelkamers te delen, leerden ze elkaar professioneel en privé kennen en bouwden ze een vriendschap op die de hoogte- en dieptepunten van hun leven heeft doorstaan.

Toen verwarring de wereld trof in 2020 en uiteindelijk weer verdween, merkten ze allebei dat er een zekere leegte achterbleef. De twee waren niet zozeer losgekoppeld van elkaar, maar eerder van wat ze over zichzelf hadden leren kennen. De motor van de wereld begon weer te draaien, maar ze zaten nog niet aan boord.

Het was toen dat Annelies begon te werken aan haar derde Echo Beatty-album, en Anton, die net vader was geworden, ontdekte hoe baby's werken en hoe je een leven daarnaast kunt leiden. Ze besloten op reis te gaan om hun essentie te zoeken met een busje en zonder afgelijnd plan. Tijdens een van de heetste weken van de afgelopen jaren stapten ze in de auto en reden naar het oosten. Omdat in het oosten de zon opkomt en het oosten gewoon het beste klonk.
"Vision Glitch" is het resultaat van die zoektocht. Volgepakt met instrumenten en camera's begonnen ze gewoon te rijden en vroegen ze zich voor een keer niet af wat ze in godsnaam aan het doen waren of waarom.

ECHO BEATTY is de alias van ANNELIES VAN DINTER. Met een pakkende stem en typerend gitaarspel grossiert Van Dinter’s songwriting en performance in urgentie en intensiteit die de luisteraar bij het nekvel grijpt. Van Dinter, een punk in hart en nieren, speelt met de spanning tussen gedurfde, gruizige gitaren en aanstekelijke melodieën. Zo heeft ze haar unieke plek gevonden in indierock en alternatieve pop.

ANTON COENE is een beruchte fotograaf uit Gent. Hij heeft zich de laatste jaren gevestigd als een prominente figuur in de muziekscene en werkt nauw samen met tal van bands en muzikanten (Trixie Whitley, RKTKN, Balthazar, Black Box Revelation, Blood Red Shoes...). Met een scherp oog voor detail en een liefde voor de kunst van muziek en documentaire, legt Anton openhartige en authentieke momenten vast en biedt hij een unieke inkijk voor en achter de schermen van de alternatieve muziekscene.

Bekijk de kortfilm HIER

LIVE
  • 01/4, 4AD, Diksmuide (Try-out)
  • 06/4, Trix, Antwerpen
  • 18/4, STUK, Leuven
  • 19/4, De Koer x VIERNULVIER, Gent
  • 10/5, Cactus, Brugge
  • 12/5, FARM, Hasselt

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: