EODM is back and ready to rumble! Jesse Hughes en Josh Homme keren terug met uitstekend nieuws: de aankondiging van hun vierde plaat 'Zipper Down' (tevens de eerste sinds 2008), de release van een documentaire - met de verleidelijke titel 'The Redemption of the Devil' - over de charismatische figuur die Hughes is, maar vooral de bevestiging van een nieuwe tournee die hen (na een langverwacht optreden deze zomer op Rock Werchter) terugbrengt naar de zalen.

De ene is ontegensprekelijk een ultracharismatisch icoon van de moderne rock; de andere is een voortreffelijk gitarist met een klinkende persoonlijkheid en een bijtend gevoel voor humor. Jesse en Josh delen hun liefde voor rock, en die slaat aan waar ze ook hun doortocht maken. Een geweldige sound, stevige gitaren en krachtige drums zijn een prima start, en de stem en opzichtige moustache van Jesse doen de rest! Hun gedurfde mix van Californian rock en explosieve metal vormt de basis voor hun muzikale oeuvre. En of het nu live is of niet: Josh is er zelden bij, maar Hughes steelt zonder problemen ook de show in het gezelschap van doorwinterde muzikanten. De rocksensatie staat dan ook sinds het prille begin op een goed blaadje bij de critici en het publiek. Hun onberispelijke reputatie hebben ze ook te danken aan vrienden als Jack Black, Dave Grohl, Mark Lanegan en Stefan Olsdal (Placebo), die maar wat graag een bijdrage leverden aan het gekke EODM-universum.

Dit jaar staan ze voor de derde keer op het podium van Rock Werchter. En dat goed nieuws nooit alleen komt, mag duidelijk zijn, want hier komen ze al opnieuw met een nieuwe plaat onder de arm: tien tracks die door het duivelse duo samen werden neergepend, plus een veelbelovende cover! Eagles of Death Metal keert terug naar een zaal in ons land, en die keuze viel op het Brusselse Koninklijk Circus, voor een oorverdovende show! Hou je vast... de ticketverkoop start nu dinsdag 23 juni om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Eagles of Death Metal
Datum: 
Zondag 15 november 2015
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over